Koronavírus: 120 ezer új fertőzött a világban

Tavaly év vége óta már több mint 7,36 millió embert fertőzött meg és 416 ezer életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 3,45 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli összesítéséből.

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már több mint 2 millió igazolt esetről és csaknem 113 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset a braziloknál van: Brazília már több mint 772 ezer koronavírusos esetet és mintegy 39700 áldozatot jelentett eddig.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma

Az európai országok közül Oroszországban van a legtöbb beteg - több mint 493 ezer -, a legtöbb áldozatot pedig az Egyesült Királyságban szedte az új kór Európán belül: a briteknél már 41 ezren haltak meg a koronavírus-járvány kitörése óta. India 276 ezer igazolt esetről és 7745 áldozatról, Spanyolország 242 ezer fertőzöttről és 27 ezer elhunytról, Olaszország pedig csaknem 236 ezer megbetegedésről és 34 ezer halálesetről számolt be csütörtök reggelig.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Peru - csaknem 209 ezer regisztrált esettel és mintegy 5900 áldozattal -, valamint Franciaország is. Ez utóbbi országban eddig 192 ezer embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és több mint 29 ezren vesztették életüket a járvány idején.

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén továbbra is Németország áll. Innen több mint 186 ezer fertőzöttről és 8752 áldozatról adtak hírt csütörtökig.

Koronavírus: sokkal többen lehetnek ellenállók, mint gondolták - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés