Koronavírus: 11 újabb magyar áldozat

Vasárnap 37 új koronavírus-fertőzöttet és 11 újabb áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3035-re nőtt az itthon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt újabb 11 idős beteg, így 351-re emelkedett a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozat, koronavírus Budapest, koronavírus Pest megye, koronavírus vidék
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozat, koronavírus Budapest, koronavírus Pest megye, koronavírus vidék

Több mint ezren kórházban

Jelenleg 1027 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 55-en művi lélegeztetésre szorulnak. Közben viszont már 630-an gyógyultan távozhattak a kórházakból. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat. A védekezés első szakasza - az egészségügy felkészítése - ezzel véget ért.

Új szakasz indul

Így zajlik az országos koronavírus-szűrés - kattintson a részletekért!

Mától megkezdődik a koronavírus elleni védekezés második szakasza. Ez azonban még nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. A cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az élet, ám továbbra is elkerüljük a járvány "berobbanását". Ezért Budapesten és Pest megyében - a járvány által legérintettebb területeken - továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont mától új szabályok lépnek életbe.

Az egész országban továbbra is fontos a koronavírus-járvány megfékezését célzó ajánlások és a szabályok betartása, mint a másfél méteres védőtávolság tartása, valamint az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön. Az időseknek fenntartott vásárlási idősáv továbbra is érvényben marad.

A mai naptól egyébként részletesebb adatokat közölnek a koronavirus.gov.hu-n. Már külön feltüntetik az aktív fertőzöttek számát, vagyis azokét, akik még nem gyógyultak meg. Emellett az aktív fertőzöttek, a gyógyultak és az elhunytak statisztikájánál külön bontva láthatóak Budapest és Pest megye, valamint vidék adatai. A jelenlegi állás szerint az aktív koronavírus-fertőzöttek 63 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, és a gyógyultak 51 százaléka budapesti vagy Pest megyei.

Szigorú biztonsági intézkedések mellett elkezdődött a magyar érettségi - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső