Koronavírus: 11 újabb magyar áldozat

Vasárnap 37 új koronavírus-fertőzöttet és 11 újabb áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3035-re nőtt az itthon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt újabb 11 idős beteg, így 351-re emelkedett a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozat, koronavírus Budapest, koronavírus Pest megye, koronavírus vidék
Mintát vesznek egy férfi orrnyálkahártyájáról. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Több mint ezren kórházban

Jelenleg 1027 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 55-en művi lélegeztetésre szorulnak. Közben viszont már 630-an gyógyultan távozhattak a kórházakból. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat. A védekezés első szakasza - az egészségügy felkészítése - ezzel véget ért.

Új szakasz indul

Így zajlik az országos koronavírus-szűrés - kattintson a részletekért!

Mától megkezdődik a koronavírus elleni védekezés második szakasza. Ez azonban még nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. A cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az élet, ám továbbra is elkerüljük a járvány "berobbanását". Ezért Budapesten és Pest megyében - a járvány által legérintettebb területeken - továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont mától új szabályok lépnek életbe.

Az egész országban továbbra is fontos a koronavírus-járvány megfékezését célzó ajánlások és a szabályok betartása, mint a másfél méteres védőtávolság tartása, valamint az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön. Az időseknek fenntartott vásárlási idősáv továbbra is érvényben marad.

A mai naptól egyébként részletesebb adatokat közölnek a koronavirus.gov.hu-n. Már külön feltüntetik az aktív fertőzöttek számát, vagyis azokét, akik még nem gyógyultak meg. Emellett az aktív fertőzöttek, a gyógyultak és az elhunytak statisztikájánál külön bontva láthatóak Budapest és Pest megye, valamint vidék adatai. A jelenlegi állás szerint az aktív koronavírus-fertőzöttek 63 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, és a gyógyultak 51 százaléka budapesti vagy Pest megyei.

Szigorú biztonsági intézkedések mellett elkezdődött a magyar érettségi - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)