Koronavírus-oltás: két szállítmány is érkezik holnap

A holnapi nap során 2 szállítmány is érkezik Magyarországra az új típusú koronavírus elleni kifejlesztett vakcinákból - ismertette Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján.

Egy fotóösszefoglaló segítségével betekintést nyerhet abba, hogyan zajlik a koronavírus elleni immunizálás az idősotthonokban. Kattintson ide!

Magyarországon már legalább 71 ezer embert oltottak be az új típusú koronavírus ellen december 26-a óta. Az országba eddig 79 ezer ember vakcinázására elegendő oltóanyag érkezett, ez a mennyiség azonban várhatóan a mai nap végére teljesen elfogy. Holnap azonban 2 szállítmány is érkezik majd, tehát lesz utánpótlás - tájékoztatott Galgóczi Ágnes.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus operatív törzs, koronavírus elleni vakcina, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus elleni oltás, koronavírus elleni oltóanyag
Koronavírus elleni védőoltást kap egy egészségügyi dolgozó a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A Moderna vakcinájából is kapunk

A holnap érkező szállítmányokkal kapcsolatban a szakember elmondta, hogy a Pfizer és a BioNTech közös fejleszésű koronavírus-vakcinájából ismét 39 ezer ember immunizálására elegendő mennyiség érkezik majd. Emellett azonban a nemrég engedélyezett másik oltóanyagból, a Moderna készítményéből is kapunk - egyelőre viszont csak keveset, 3600 személy beoltására.

Az NNK járványügyi osztályvezetője kiemelte azt is, hogy a jövőben beérkező vakcinamennyiségtől függ, hogy mikor indulhat el a lakosság tömeges oltása. Egyúttal mindenkit arra biztatott, hogy regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu-n. Megemlítette továbbá, hogy a járványügyi adatok folyamatosan javulnak, de a kedvező tendencia folytatódása, valamint a koronavírus-járvány megfékezése érdekében továbbra is fontos az érvényben lévő szabályok betartása.

Koronavírus-oltás: a 3. hullámot még nem lesz képes megakadályozni. A részletekért olvassa el korábbi cikkünket!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)