Koronavírus: látogatási tilalmat rendelt el egy fővárosi kórház

Hétfő óta látogatási tilalom van érvényben a Szent Margit Kórház Ápolási, Krónikus és Kardiológiai Osztályán. Az intézmény közlése szerint az intézkedésre járványügyi okok miatt volt szükség

A betegek védelme érdekében életbe léptetett látogatási tilalom egyelőre meghatározatlan ideig marad érvényben – olvasható a kórház közleményében . Indokolt esetben az osztályvezető főorvos írásban adhat rendkívüli látogatási engedélyt.

Az osztályon fekvő betegek részére hozzátartozóik eljuttathatnak csomagokat. Ezeket a ”B” épület portáján a biztonsági szolgálat munkatársai veszik át. A kórház arra kéri a hozzátartozókat, hogy a lezárt csomagokon mindig tüntessék fel a beteg és az osztály nevét, ezzel is segítve a betegellátást. Emellett fontos, hogy a betegek részére összeállított csomagok értéket (telefon, laptop, óra, pénz) és romlandó élelmiszert ne tartalmazzanak.

Mint azt megírtuk, az elmúlt héten mintegy 50 százalékkal emelkedett az újonnan igazolt koronavírus-fertőzések száma az országban a megelőző heti adathoz képest. Korábban több háziorvos is arról számolt be , hogy tapasztalataik szerint felfutóban vannak az esetszámok, illetve Európa egyre több országából érkezenek hírek egy újabb járványhullámról, amelyet az omikron variáns BA.4 és BA.5 alvariánsai okoznak.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +14, +21 °C

Napos idő lesz jellemző, csapadék általában nem várható, legfeljebb északkeleten lehet néhol zápor. Mérsékelt marad a nyugati szél, 31, 36 fok közé melegszik a levegő. Szerdán nem jön front, de a tartós meleg egyre erősebb tüneteket okozhat. Többeknél alvásproblémák léphetnek fel, napközben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Fokozódik a migrénhajlam. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)