Így zajlik az autós koronavírus-tesztelés

Attól félünk, hogy mi is elkaptuk a koronavírust, de nem szívesen mennénk kórházba tesztet csináltatni? Budapesten is megnyílt az első autós koronavírus-tesztelő állomás. Kipróbáltuk, hogyan működik.

Mennyi idő alatt lehet felgyógyulni a koronavírus-fertőzésből? Részletek itt.

Ahogy Magyarországon is egyre emelkedik a fertőzöttek száma, úgy nő az igény a koronavírus kimutatására alkalmas tesztek iránt. Sokan azonban nem szívesen keresnék fel a kórházakat, mert attól félnek, hogy éppen ott kaphatják el a fertőzést. Számukra nyújthat alternatívát a budapesti Groupama Aréna felszíni parkolójában kialakított tesztállomás, ahol úgy végzik el rajtunk a vizsgálatot, hogy ki sem kell szállnunk az autónkból. Mi is megnéztük, hogyan zajlik egy ilyen tesztelés.

A parkolóban az eddig ismert legpontosabb eljárást, a nukleinsav-alapú (PCR) koronavírus-tesztet végzik el rajtunk, amely az orr- és garat nyálkahártyájáról levett minta alapján mutatja ki, megfertőződtünk-e. A vizsgálat közel 27 ezer forintba kerül, ha azonban 24 órán belüli, gyorsított eljárásban szeretnénk eredményt kapni, az további plusz költséget jelent.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés