Így zajlik az autós koronavírus-tesztelés

Attól félünk, hogy mi is elkaptuk a koronavírust, de nem szívesen mennénk kórházba tesztet csináltatni? Budapesten is megnyílt az első autós koronavírus-tesztelő állomás. Kipróbáltuk, hogyan működik.

Mennyi idő alatt lehet felgyógyulni a koronavírus-fertőzésből? Részletek itt.

Ahogy Magyarországon is egyre emelkedik a fertőzöttek száma, úgy nő az igény a koronavírus kimutatására alkalmas tesztek iránt. Sokan azonban nem szívesen keresnék fel a kórházakat, mert attól félnek, hogy éppen ott kaphatják el a fertőzést. Számukra nyújthat alternatívát a budapesti Groupama Aréna felszíni parkolójában kialakított tesztállomás, ahol úgy végzik el rajtunk a vizsgálatot, hogy ki sem kell szállnunk az autónkból. Mi is megnéztük, hogyan zajlik egy ilyen tesztelés.

A parkolóban az eddig ismert legpontosabb eljárást, a nukleinsav-alapú (PCR) koronavírus-tesztet végzik el rajtunk, amely az orr- és garat nyálkahártyájáról levett minta alapján mutatja ki, megfertőződtünk-e. A vizsgálat közel 27 ezer forintba kerül, ha azonban 24 órán belüli, gyorsított eljárásban szeretnénk eredményt kapni, az további plusz költséget jelent.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)