Év végéig eldurvulhat a hazai járvány

Ha továbbra is gyorsuló ütemben terjed Magyarországon az új típusú koronavírus, akkor év végéig igazán kétségbeejtő számokat láthatunk naponta. Az előrejelzések szerint ugyanis december 31-éig csaknem 11 ezer áldozatot követelhet majd a kór.

A Washingtoni Egyetemen működő Egészségmérési és -értékelési Intézet (IHME) a Bill és Melinda Gates Alapítvány támogatásával jött létre. Jelenleg az egész világ az egészségügyi trendek modellezésével foglalkozó kutatóintézet koronavírus-járvánnyal kapcsolatos előrejelzéseire figyel. Érdemes hát nekünk is szemmel tartanunk az általuk felvázolt járványgörbét , ugyanis "jóslataik" egészen aggasztó számokat vetítenek előre.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus terjedése, koronavírus második hullám, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
Év végéig eldurvulhat a hazai járvány. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Napi 30 ezer fertőzött és 200 halott

A mostani számok alapján decemberben tetőzhet Magyarországon a koronavírus-járvány második hulláma. A szakemberek számításai szerint az év utlsó hónapjában - a nem diagnosztizáltakat is beleszámolva - több mint 30 ezer embert fertőz meg és legalább 200 életet követel majd naponta az új kór. Így pedig év végére már akár 10830-ra is nőhet a járvány hazai áldozatainak száma. A legmagasabb várható napi esetszámot - ami csaknem 34100 lenne - pedig december 9-ére teszik.

Lehet rosszabb is

Megállítani nem, csak lassítani tudjuk a járványt - a szakértő véleményéért olvassa el teljes cikkünket!

A fenti forgatókönyv abban az esetben válhat valóra, ha nem változtatunk a jelenlegi védekezési módszereinken és a hozzáállásunkon. Ha a hatóságok időközben enyhítenének a korlátozásokon, akkor az előrejelzés még borúsabb képet fest: ebben az esetben több mint 90 ezer ember fertőződne meg és legalább 600-an halnának meg naponta a koronavírus -járvány csúcsán. Az év végéig ez 20 ezer halottat eredményezne.

Az optimistább forgatókönyv

Ám van egy optimistább becslés is, amely arra az esetre vonatkozik, ha a teljes lakosság fegyelmezetten betartja a járványügyi szabályokat, és általánossá válik a maszkviselés. Így jelentősen kevesebben, 6168-an halnának meg 2020 végéig a koronavírus-fertőzés következtében, míg a napi fertőzésszám 20 ezer, az áldozatok napi száma pedig 134 lenne - bár még ez is elég aggasztóan hangzik.

Másodszorra derült csak ki, hogy a koronavírusba halt bele a 15 éves lány - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +29, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Több órára kisüt a nap, a megjelenő gomolyfelhőkből csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. Megélénkül a nyugatias szél, 29, 35 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Kedden frontmentes marad az idő, és a következő napokhoz hasonlóan újra a kánikula okozza majd a legtöbb tünetet. Alvásproblémák léphetnek fel, napközben pedig álmosságérzet, koncentrálási problémák és kábaság jelentkezhet, csökken a teljesítőképesség. Fokozódik a migrénhajlam. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)