Eddig érvényesek a veszélyhelyzet alatt lejáró okmányok

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése, valamint a személyes találkozások számának csökkentése érdekében a kormány mérsékli az állampolgárok ügyintézési terheit, ezért meghosszabbítja a lejáró személyi okmányok érvényességét - közölte a Miniszterelnökség.

A november 4-e után lejáró igazolványok a koronavírus-járvány miatt ismét bevezetett veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig még használhatók maradnak. Ugyanez vonatkozik azokra az okmányokra is, amelyek a tavaszi veszélyhelyzet idején, vagyis március 11-e és július 3-a között jártak le, de akkor meghosszabbította a kormány az érvényességüket. A rendeletazonban a július 3-a és november 4-e között lejárt okmányokra nem vonatkozik, így azokat meg kell újítani - hívták fel a figyelmet.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus okmányok, koronavírus ügyintézés, koronavírus védekezés, koronavírus veszélyhelyzet
A veszélyhelyzet vége után még 2 hónapig elfogadják a mostanában lejáró iratokat.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Ezekre figyeljünk oda!

Kijárási tilalom: ilyen igazolás kell a munkába járáshoz - kattintson!

Ez az engedmény kizárólag a magyar hatóság által kiállított, Magyarország területén hatályos okmányokra terjed ki. Fontos továbbá, hogy a lejárt érvényességű okmányok csak országunk területén maradnak használhatók, tehát külföldön nem fogadják el azokat a koronavírus -járvány idején sem.

Változás az ügyfélszolgálatokon

A Miniszterelnökség közölte azt is, hogy az új típusú koronavírus elleni védekezés elősegítése érdekében november 11-étől a kormányhivatali ügyfélszolgálatokon - így a kormányablakokban és az okmányirodákban is - kizárólag előzetes időpontfoglalást követően lehet ügyeket intézni. A kormányablakba történő időpontfoglalásra az erre szolgáló hivatalos oldalon , a megújult magyarorszag.hu oldalon, illetve a 1818-as, ingyenesen hívható telefonszámon van lehetőség.

"Kritikus az állapota, de nem kell ilyen sűrűn telefonálni": ezt mondta egy főorvos egy nőnek, akinek a férje élet-halál között lélegeztetőgépen van - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Elhízás szövődmények (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +11 °C
Minimum: -4, +5 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megélénkül, megerősödik a délies szél, 2, 11 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken erős kettősfronti hatás érvényesül. A szívbetegek állapota romolhat, emellett keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, a tompuló reflexek miatt a balesetveszély is fokozódik. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: