Drónokkal fertőtlenítik a kínai falvakat

Permeteződrónokkal fertőtlenítik a kínai falvakat, hogy megakadályozzák a koronavírus terjedését - közölte a drónokat gyártó kínai vállalat magyar partnercége.

Az ezer drónból álló flotta napi ezer veszélyeztetett kínai falut permetez klórtartalmú fertőtlenítőszer és víz keverékével.

koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, fertőző betegséeg, fertőtlenítés
Védőmaszkot viselő gyalogosok Vuhan egyik elnéptelenedett utcáján. Fotó: MTI/AP/Arek Rataj

Ezért jó a permetezés

Ingyenesen hívható zöldszámokat hozott létre a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolására. Kattintson a részletekért!

A drónos permetezés segít az épületek és tereptárgyak fertőtlenítésében, és fontos szerepet tölt be abban, hogy a potenciális vírushordozók - mint például a patkányok és más rágcsálók - minél kisebb eséllyel kerüljenek kapcsolatba a koronavírussal . Egy drón naponta nagyjából 40 hektárnyi területet képes lepermetezni. A drónokat speciálisan kiképzett pilóták és a kínai hadsereg drónpilótái kezelik.

Így próbálják megfékezni az új vírust

Az ilyen és ehhez hasonló óvintézkedések elengedhetetlenek a járvány megfékezéséhez. Ahogy korábban is megírtuk , 9 közép-kínai városban már közlekedési zárlatot is bevezettek. A zárlat alá vont városok mindegyike a Vuhannak is helyet adó Hupej tartományban található. Vuhanban 10 nap alatt építettek fel egy új kórházat, amely 1000 beteg fogadására képes. Az épületet hétfőn adták át. A kínai pénzügyminisztérium pedig egymilliárd jüan - mintegy 44 milliárd forint - összegű segélyt nyújtott a tartománynak a helyzet kezelésére.

Az ingatlanüzemeltetés a kínai főváros több lakónegyedében is felmérést tartott az ott lakók körében annak kiderítésére, hogy jártak-e a közelmúltban Vuhanban vagy fogadtak-e onnan érkező vendéget, illetve tapasztalnak-e bármilyen, a betegségre utaló tünetet. Emellett országszerte több oktatási intézményben meghosszabbították a holdújévi ünnep miatti szünetet, amely eredetileg január végéig tartott volna. Egyes iskolákban vizsga- és felvételi időpontokat is elhalasztottak. A Hupej tartományban pedig az összes tanintézmény és óvoda bezárt - egyelőre határozatlan időre.

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +4 °C
Minimum: -5, +0 °C

Északkeleten átmenetileg rövid időre kisüthet a nap, de legnagyobb részt borongós idő várható. Helyenként alakul ki havazás, hózápor, az Alföldön kisebb eső is lehet. Élénk, erős lesz az északi szél, a maximumhőmérséklet 0, 4 fok között alakul. Pénteken kettősfronti tüneteket tapasztalhatnak az érzékenyek. Gyakori lehet a fejfájás, a migrén, emellett keringési panaszok is felléphetnek, sokaknál jelentkezhet rossz közérzet, rosszullét. Az arra hajlamosak körében az emésztési problémák is megszaporodhatnak. Alacsony hőérzetre kell készülni, nagy a megfázásveszély! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: