Drónokkal fertőtlenítik a kínai falvakat

Permeteződrónokkal fertőtlenítik a kínai falvakat, hogy megakadályozzák a koronavírus terjedését - közölte a drónokat gyártó kínai vállalat magyar partnercége.

Az ezer drónból álló flotta napi ezer veszélyeztetett kínai falut permetez klórtartalmú fertőtlenítőszer és víz keverékével.

koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, fertőző betegséeg, fertőtlenítés
Védőmaszkot viselő gyalogosok Vuhan egyik elnéptelenedett utcáján. Fotó: MTI/AP/Arek Rataj

Ezért jó a permetezés

Ingyenesen hívható zöldszámokat hozott létre a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolására. Kattintson a részletekért!

A drónos permetezés segít az épületek és tereptárgyak fertőtlenítésében, és fontos szerepet tölt be abban, hogy a potenciális vírushordozók - mint például a patkányok és más rágcsálók - minél kisebb eséllyel kerüljenek kapcsolatba a koronavírussal. Egy drón naponta nagyjából 40 hektárnyi területet képes lepermetezni. A drónokat speciálisan kiképzett pilóták és a kínai hadsereg drónpilótái kezelik.

Így próbálják megfékezni az új vírust

Az ilyen és ehhez hasonló óvintézkedések elengedhetetlenek a járvány megfékezéséhez. Ahogy korábban is megírtuk, 9 közép-kínai városban már közlekedési zárlatot is bevezettek. A zárlat alá vont városok mindegyike a Vuhannak is helyet adó Hupej tartományban található. Vuhanban 10 nap alatt építettek fel egy új kórházat, amely 1000 beteg fogadására képes. Az épületet hétfőn adták át. A kínai pénzügyminisztérium pedig egymilliárd jüan - mintegy 44 milliárd forint - összegű segélyt nyújtott a tartománynak a helyzet kezelésére.

Az ingatlanüzemeltetés a kínai főváros több lakónegyedében is felmérést tartott az ott lakók körében annak kiderítésére, hogy jártak-e a közelmúltban Vuhanban vagy fogadtak-e onnan érkező vendéget, illetve tapasztalnak-e bármilyen, a betegségre utaló tünetet. Emellett országszerte több oktatási intézményben meghosszabbították a holdújévi ünnep miatti szünetet, amely eredetileg január végéig tartott volna. Egyes iskolákban vizsga- és felvételi időpontokat is elhalasztottak. A Hupej tartományban pedig az összes tanintézmény és óvoda bezárt - egyelőre határozatlan időre.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: