Drónokkal fertőtlenítik a kínai falvakat

Permeteződrónokkal fertőtlenítik a kínai falvakat, hogy megakadályozzák a koronavírus terjedését - közölte a drónokat gyártó kínai vállalat magyar partnercége.

Az ezer drónból álló flotta napi ezer veszélyeztetett kínai falut permetez klórtartalmú fertőtlenítőszer és víz keverékével.

koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, fertőző betegséeg, fertőtlenítés
koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, fertőző betegséeg, fertőtlenítés

Ezért jó a permetezés

Ingyenesen hívható zöldszámokat hozott létre a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolására. Kattintson a részletekért!

A drónos permetezés segít az épületek és tereptárgyak fertőtlenítésében, és fontos szerepet tölt be abban, hogy a potenciális vírushordozók - mint például a patkányok és más rágcsálók - minél kisebb eséllyel kerüljenek kapcsolatba a koronavírussal. Egy drón naponta nagyjából 40 hektárnyi területet képes lepermetezni. A drónokat speciálisan kiképzett pilóták és a kínai hadsereg drónpilótái kezelik.

Így próbálják megfékezni az új vírust

Az ilyen és ehhez hasonló óvintézkedések elengedhetetlenek a járvány megfékezéséhez. Ahogy korábban is megírtuk, 9 közép-kínai városban már közlekedési zárlatot is bevezettek. A zárlat alá vont városok mindegyike a Vuhannak is helyet adó Hupej tartományban található. Vuhanban 10 nap alatt építettek fel egy új kórházat, amely 1000 beteg fogadására képes. Az épületet hétfőn adták át. A kínai pénzügyminisztérium pedig egymilliárd jüan - mintegy 44 milliárd forint - összegű segélyt nyújtott a tartománynak a helyzet kezelésére.

Az ingatlanüzemeltetés a kínai főváros több lakónegyedében is felmérést tartott az ott lakók körében annak kiderítésére, hogy jártak-e a közelmúltban Vuhanban vagy fogadtak-e onnan érkező vendéget, illetve tapasztalnak-e bármilyen, a betegségre utaló tünetet. Emellett országszerte több oktatási intézményben meghosszabbították a holdújévi ünnep miatti szünetet, amely eredetileg január végéig tartott volna. Egyes iskolákban vizsga- és felvételi időpontokat is elhalasztottak. A Hupej tartományban pedig az összes tanintézmény és óvoda bezárt - egyelőre határozatlan időre.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció