A járvány kezdete óta több ilyen műtétet végeznek

A koronavírus-járvány kezdete óta a figyelem középpontjába került az egészségügy terheltségi szintje, és naponta követjük a híreket arról, hogy hány fertőzött kerül a kórházakba és az intenzív osztályokra. Azonban egy másik szegmensben is jelentősen megnőtt a páciensek száma: a plasztikai sebészeten.

Az új típusú koronavírus elleni küzdelem egyik kulcsa, a maszkviselés kötelezővé tétele minden eddiginél több nőnek adta meg a bátorságot ahhoz, hogy bevállalja a - valószínűleg már régóta tervezgetett - szépészeti beavatkozásokat. Sokakat ugyanis főként az tartott vissza, hogy a "normális időkben" az arcon végzett plasztikai műtétek nyomait nehéz lett volna eltakarni, ők pedig nem akarták, hogy mindenki erről beszéljen. Így viszont a gyógyulási időszakban sem kell bezárkózniuk a lakásukba, hiszen senki sem vesz észre semmit.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus maszk, koronavírus műtét, koronavírus plasztikai műtét, koronavírus arc
A maszk eltakarja a plasztikai beavatkozás hegeit. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Népszerűbb lett arcplasztika

A New York Postnak több olyan nő is nyilatkozott, aki direkt a koronavírus -járvány miatt bevezetett maszkviselés időszakára időzítette szépészeti műtétjét. Sőt olyan is volt, aki kizárólag emiatt a szabály miatt szánta rá magát az arcplasztikára. Egy 34 éves, Long Island-i családanya például úgy fogalmazott, valószínűleg sosem végezteti el nyaka feszesítését, ha nincs a maszkviselési kötelezettség. "Nem akartam, hogy mindenki erről beszéljen" - magyarázta.

Nem igaz, hogy a maszk nem véd a fertőzés ellen - jelentette ki Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa. A részletekért kattintson ide!

Egy másik nő arcfeltöltést és orrplasztikát vállalt be a kötelező maszkviselés miatt. Ő amúgy is otthonról dolgozott a koronavírus-járvány miatt, az online megbeszélések alatt viszont mindig kiült egy parkba a laptopjával, így volt indoka arra, hogy miért visel maszkot a videós meetingek során. Egy 24 éves tanárnő pedig orrát és állát műtette meg. Elmondása szerint alapesetben nem ment volna emberek közé a beavatkozás után, a maszk miatt azonban bátran ki mert mozdulni, hiszen senki sem sejtette, hogy plasztikáztatott.

Az orvosok alig bírták a nagy forgalmat

A plasztikai sebészek úgy kommentálták a témát, hogy amikor nyáron, a karantén után újra fogadhattak pácienseket, alig bírták kielégíteni a hirtelen megugrott igényeket. Az elmúlt negyedévben például kétszeresére nőtt a nyakzsír-leszívás iránti kereslet. Az egyik orvos úgy emlékezett vissza erre az időszakra, hogy 9 éves prakszisa alatt az idei július volt a legforgalmasabb hónapja.

Karantént megszegő magyar férfi miatt kell 80 embert tesztelni Kambodzsában - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27, +33 °C
Minimum: +11, +20 °C

Pár órára kisüt a nap, de időnéóként erősen felhős lesz az ég. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakulnak ki záporok, zivatarok. Időnként megélénkülő északkeleti szél mellett 27, 33 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön front, de melegedés kezdődik. A fokozottan érzékenyeknél fáradékonyság, dekoncentráltság léphet fel, egyesek alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A keringési panszokkal küzdők a következő napokban tartós tünetekre készüljenek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)