Vakcina agydaganat ellen

Egy olyan oltóanyagot mutattak be a Pittsburghi Egyetem munkatársai, melynek a segítségével erősíteni lehet az immunrendszert, és ezen keresztül az agydaganatos gyermekek egy részénél csökkenteni lehet a tumor méretét.

A gliómának nevezett rosszindulatú daganatok esetén a beteg gyermekek kilátásai igen rosszak. Jelenleg a sugárterápia nyújt némi segítséget, azonban az Amerikai Rákkutatók Társaságának tudományos találkozóján, Chicagóban bemutatott előadás szerint a fegyvertárba hamarosan az oltás is bekerülhet. Dr. Ian Pollack és munkatársai 27 gyermeken próbálták ki az anyagot, melytől a tumor méretének csökkenését várják.

Bár a munkacsoport megállapította, hogy a szer okozta toxicitás igen alacsony, azonban a gyermekek egy részénél az immunválasz kapcsán agyduzzanat és állapotromlás lépett fel. Mások viszont igen jól reagáltak. A betegcsoportból tizenhatan agytörzsi gliómában, öten agyi gliómában, míg hatan kiújult gliómában szenvedtek. Azok a gyermekek reagáltak jól, akiknél ép maradt az immunrendszer, és erős immunválaszra voltak képesek. Ilyen jellegű vizsgálatot agydaganatos betegekkel korábban nem végeztek.

Akiknél kezdetben állapotromlás lépett fel, a daganat növekedésnek indult, azonban később náluk is csökkent, illetve stabilizálódott a betegség. Mindazonáltal a reményt keltő gyakorlati alkalmazásig még számos további vizsgálatot el kell végezni.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)