Senki nem fog rákban meghalni?

Egy új tanulmány szerint 2050-ben már senki nem fog belehalni a rákba 80 éves kor alatt. Ez a csoda pedig a rendszeresen, kis dózisban szedett aszpirinnek köszönhető majd.

Kutatók most azt jósolják, hogy 2050-ben gyakorlatilag senki nem fog rákban meghalni 80 éves kor alatt. Ha a betegség megelőzése és a hatékony terápiák olyan mértékben fejlődnek, mint manapság, akkor az előrejelzés szerintük meg is valósulhat. A University College London (UCL) tudósainak vizsgálatából az derült ki, hogy a naponta kis dózisban szedett aszpirin megvédhet a rák kialakulásától - számolt be az eredményekről a The Telegraph .

A péniszrák Európában viszonylag ritka elváltozás, 60 év felett mégis érdemes az árulkodó jelekre figyelni. Melyek ezek? Hogyan védhető ki, és miről ismerjük fel a rákmegelőző állapotot? Kattintson a folytatásért ! Jack Cuzick professzor, a kutatás vezetője azt szorgalmazza, hogy a háziorvosok az 50-65 év közötti páciensek részére javasolják a kis dózisú aszpirin bevételét napi rendszerességgel. Kutatások ugyanis most már bizonyítják, hogy az aszpirin kis mennyiségű, de rendszeres fogyasztása 15 éven belül 7-9 százalékkal csökkenti a rák, a szívroham és az agyvérzés kockázatát; a halálozások összes számát pedig két évtizeden belül körülbelül 4 százalékkal fogja visszaszorítani.

Kutatók szerint 2050-ben már senki nem fog belehalni a rákba 80 éves kor alatt, ez a csoda pedig a rendszeresen, kis dózisban szedett aszpirinnak köszönhető majd

Így ha a rákos halálozások csökkenésében érvényesülnek a mai trendek, akkor 2050-re valóban nem lesznek 80 év alattiak, akik belehalnak a betegségbe. Nagy-Britanniában folyamatosan csökken a rákos halálozások száma (1990 óta 20 százalékkal); ma a rákba belehaló betegeknek körülbelül a fele 75 év fölötti. "Úgy tűnik, hogy ha a trendek folytatódnak, akkor a rák a közeli jövőben megelőzhető, illetve gyógyítható betegséggé szelídül" - mondják a szakértők. "Ha nem dohányzunk, és nem szedünk fel túl sok felesleges kilót, ezen kívül pedig beveszünk napi 75 mg aszpirint, nagyon jó eséllyel csökkentjük a rák kialakulásának a veszélyét - mondja Cuzick professzor.

Korábban sokszor figyelmeztettek az aszpirin rendszeres használatának a veszélyeire. Cuzick professzor azt mondja, a mostani eredmények szerint minden az aszpirin számlájára írható halálesetre 17 megmentett élet jut.

Túl szép, hogy igaz legyen?

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +11, +20 °C

Közepesen felhős időre van kilátás, helyi zápor, zivatar kialakulhat. Élénk lesz az északi szél, 26, 31 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap kettősfront szerű panaszokat lehet tapasztalni, de markáns front továbbra sem érkezik. A keringési és vérnyomáspanaszok mellett a fejfájás lehet a leggyakoribb, de az ingerlékenység is a nyugtalanság is jellemző tünet lehet. A hőérzet és a komfortérzet is ingadozik! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)