Ne félj a ráktól! - ingyenes szűrések és nyílt nap

Nyílt Napot szervez a Kor Kontroll Társaság és az Országos Onkológiai Intézet 2010. március 19-én a VIII. kerületi Kesztyűgyár Közösségi Házban, ahol szó lesz a szűrővizsgálatok jelentőségéről a rák megelőzésében, valamint a korszerű terápiákról, többek között a célzott, intelligens gyógyszerterápiáról, illetve az új sugárterápiás eljárásokról (belső sugárzás) is.

A rendezvény időtartama alatt egész nap ingyenes szűrővizsgálatokkal (vércukor-, vérnyomás-, stressz- és antioxidáns-mérés) várják az érdeklődőket.

Vastagbéldaganat

A nap folyamán a szakemberek beszámolnak a Magyar Onkológusok Társasága XXVII. Kongresszusának kiemelt témáiról, így a daganatok molekuláris diagnosztikájáról és célzott terápiájáról, különös tekintettel a tüdő, a vastagbél és a végbél daganataira, illetve a molekuláris neuroonkológiára. A rendezvényen szó lesz a rákos betegek helyes étkezéséről, a fájdalomcsillapításáról és a lelki támaszról, vagyis a pszichológus és a család szerepéről is.

A közös nyílt napon arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a rossz statisztikák ellenére a rák nem a halálos betegség szinonimája, hiszen az esetek többségében akkor válik halálos betegséggé, ha nem ismerik fel időben. Igaz, hogy a szűréssel nem lehet kiküszöbölni a daganatos megbetegedéseket, viszont számos daganattípus esetében olyan stádiumban lehet felfedezni az elváltozásokat, amikor azok még jó eséllyel gyógyíthatók, nem képeztek áttéteket, nem igénylik az életminőséget rontó szervcsonkítást.

Helyszín: Kesztyűgyár Közösségi Ház, Budapest VIII., Mátyás tér 15.

Időpont: 2010. március 19. (péntek)

Részletek: www.rakliga.hu

A belépés ingyenes!

Animáció: HáziPatika.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: