Eltávolították a világ legnagyobb daganatát egy férfi lábáról

A világ legnagyobb tumora: 108 kilós daganatot távolítottak el a férfi lábáról. A páciens testtömegének több mint kétharmadát tette ki az óriási daganat.

A 37 éves kínai férfi, Yang Jianbin csupán kilencéves volt, amikor felfedezte, hogy az anyajegye, amellyel a világra jött, egyre csak növekszik. Tizenkét éves múlt, amikor az ökölnagyságú tumorral megműtötték, de az idővel újra visszanőtt, mígnem 108 kilós daganat fejlődött ki belőle. A pekingi kórház orvosai egy 16 órás műtét keretében szabadították meg a férfit terhétől.

Yang Jianbin betegségének neve neurofibromatózis : ez egy ritka genetikai rendellenesség, amelynek során a sejtszövetek fejlődése és növekedése eltér a megszokottól.

"Korábban már találkoztunk különféle neurofibromatózishoz köthető esetekkel, de kétségkívül ez volt a legnagyobb daganat, amit valaha láttunk" - fejtette ki a műtétet irányító vezető sebész, Chen Minliang a Daily Mailnek adott interjújában.

A világ legnagyobb tumorát távolították el

A páciens a műtét előtt csak ülni és feküdni tudott, hiszen testtömegének több mint kétharmadát tette ki az óriási daganat, így gyakorlatilag mozogni is alig tudott. A műtét során kilenc orvos dolgozott az 1,2 méteres tumor eltávolításán, több mint tizenhat órán keresztül.

Yang Jianbin 5 ezer ml vért kapott az operáció során, ami több, mint egy átlagos felnőtt ember teljes vérkészlete . A férfi már lábadozik, és vélhetően teljesen fel fog épülni, de a továbbiakban rendszeres ellenőrzésre lesz szüksége, hiszen a daganat bármikor újra növekedésnek indulhat.

)
Milyen betegségeket okozhat kutyáknál a kullancs?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +19 °C
Minimum: +5, +10 °C

A napsütéses időszakok mellett többször erősen felhős időre készülhetünk, szórványosan várható eső, zápor, néhol zivatar is. Élénk, erős északnyugati szél mellett 13, 19 fokos maximumhőmérsékletekre számíthatunk. Szombaton kettősfronti hatást tapasztalhatnak az érzékenyek. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, emellett görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, többszöri rosszullét léphet fel. A fülledt időszakokban jellemző lehet a légszomj és a nehézlégzés. A kinti programok során változékonyságra kell készülni. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: