A legjobb cukorhelyettesítők

Étrendünk kialakítása során fontos, hogy törekedjünk a cukorbevitel minimalizálására. Nem szükséges azonban, hogy teljesen lemondjunk az édes ízekről, hiszen erre a célra elérhetők egyéb, kevésbé káros ízesítők is.

Mi alapján választhatunk egészséges kenyeret a boltokban? Részletek itt.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) mind gyermekek, mind felnőttek számára azt javasolja, hogy napi kalóriabevitelük legfeljebb 10 százaléka származzon cukorból. Egy 2000 kalóriás étrend esetén ez 50 gramm, azaz körülbelül 12 teáskanál cukornak felel meg összesen. Ez a mennyiség már fél liter kólával is túlléphető, ráadásul fontos figyelembe venni, hogy ételeink jelentős része rendelkezik valamekkora cukortartalommal, kezdve például egyes tejtermékektől és pékáruktól a burgonyán át egészen bizonyos felvágottakig.

A sztívia egy természetes édesítőszer, amely remek alternatívája a cukornak
A sztívia természetes édesítőszer, amely remek alternatívája a cukornak

Amikor csak tehetjük, érdemes tehát valamilyen egészséges alternatívát keresni. Virágh Barbara táplálkozási tanácsadó a legjobb cukorhelyettesítőket veszi sorra az alábbi videóban.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)