Eddig rosszul mostuk az arcunkat

Az arcmosás viszonylag egyszerű feladat - vagy legalábbis annak tűnik, sokan ugyanis számtalan hibát vétenek közben. Valószínűleg ön is rosszul csinálta eddig, mutatjuk, pontosan mit kell elkerülni a jövőben.

Számít a hőmérséklet

Bőrünk egészsége szempontjából nagyon fontos, milyen hőmérsékletű vízzel mossuk meg az arcunkat. Dr. Michele Green bőrgyógyász szerint a túl forró kiszáríthatja a bőrt, míg a túl hideg nem engedi megnyílni az eltömődött pórusokat. "A legjobb az arany középút, vagyis a szobahőmérsékletű csapvíz" - szögezi le.

Így kezeljük a száradt, repedezett kezet Rengeteg embert érint a száradt, repedezett kéz problémája. Bár állandó odafigyelést igényel, nem lehetetlen enyhíteni a zavaró tüneteken. Mutatjuk , mit tehetünk.

Nem jó a túl gyakran

Dr. Mona Gohana professzor azt mondja, az arcmosás gyakoriságának igazodnia kell a bőrtípusunkhoz . Akinek száraz a bőre, annak elég naponta egyszer elvégeznie a műveletet, zsíros bőr esetén azonban kettő a maximum. "Ha valaki egyszer mossa meg az arcát egy nap, az inkább este tegye, így eltávolíthatja a napközben lerakódott szennyeződéseket, amelyek - csakúgy, mint a napsütés - hozzájárulhatnak a bőr idő előtti öregedéséhez" - így a szakember.

Fontos a rendszeres csere

Alapvető, hogy az arcunk törléséhez nem ugyanazt a törölközőt használjuk, mint a testünk többi részéhez, de a rendszeres cserére is érdemes figyelni. Dr. Green véleménye az, hogy minden egyes nap célszerű új törölközőt használni, csak így lehetünk biztosak benne, hogy megakadályozzuk, hogy a kórokozók bejussanak a bőrünk mélyebb rétegeibe.

Arcmosás közben sok hibát követhetünk el
Arcmosás közben sok hibát követhetünk el. Fotó: Getty Images

Figyeljünk az anyagra (és ne dörzsöljünk)

A törölköző rendszeres cseréje mellett ügyeljünk annak anyagára is. Kerüljük a durva tapintású darabokat, amelyek használatával kárt tehetünk bőrünkben, és részesítsük előnyben a finom, puha anyagokat, ezek kíméletesen tisztítanak - hangsúlyozza Dr. Ivy Lee bőrgyógyász. Dr. Green ezenkívül arról is beszélt: ne dörzsöljük az arcunkat úgy, mintha nem lenne holnap. "Csak mítosz, hogy minél erősebben sikáljuk, annál jobb" - húzta alá.

Törölköző se kell?

Maradva a törölköző témájánál - Dr. Gohara abban sem biztos, hogy minden alkalommal szükségünk van rá. Mint kifejtette, a művelet során könnyen eltávolíthatjuk a bőrünk felszínéről a fontos lipideket, fehérjéket, zsírsavakat, amelyek védelmet nyújtanak az irritáció ellen. "Ha tehetjük, hagyjuk csak úgy, magától megszáradni" - tanácsolja.

Csínján az arctisztító kendőkkel

Az arctisztító kendők hasznosak, ha nincs kéznél egy mosdókagyló , amelynél megmosakodhatunk, ám mindennapos használatuk több negatívummal jár, mint pozitívummal. Dr. Green szerint nem tisztítják a bőrt megfelelően, emellett kemikáliákat is tartalmaznak, amiket alapvetően kerülni kellene.

Forrás: thehealthy.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +15, +22 °C

A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, ezekből többfelé zápor, zivatar is előfordulhat, néhol felhőszakadás is lehet. Erős, időnként viharos lökések kísérik az északnyugati szelet, 25, 30 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk, de északkeleten ennél melegebb is lehet. Szombaton változékony idő lesz, kettősfront jellegű hatás érvényesül. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, keringési problémák jelentkezhetnek. A fülledt időben többen légszomjat, rosszullétet tapasztalhatnak. Zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)