Eddig rosszul mostuk az arcunkat

Az arcmosás viszonylag egyszerű feladat - vagy legalábbis annak tűnik, sokan ugyanis számtalan hibát vétenek közben. Valószínűleg ön is rosszul csinálta eddig, mutatjuk, pontosan mit kell elkerülni a jövőben.

Számít a hőmérséklet

Bőrünk egészsége szempontjából nagyon fontos, milyen hőmérsékletű vízzel mossuk meg az arcunkat. Dr. Michele Green bőrgyógyász szerint a túl forró kiszáríthatja a bőrt, míg a túl hideg nem engedi megnyílni az eltömődött pórusokat. "A legjobb az arany középút, vagyis a szobahőmérsékletű csapvíz" - szögezi le.

Így kezeljük a száradt, repedezett kezet Rengeteg embert érint a száradt, repedezett kéz problémája. Bár állandó odafigyelést igényel, nem lehetetlen enyhíteni a zavaró tüneteken. Mutatjuk, mit tehetünk.

Nem jó a túl gyakran

Dr. Mona Gohana professzor azt mondja, az arcmosás gyakoriságának igazodnia kell a bőrtípusunkhoz. Akinek száraz a bőre, annak elég naponta egyszer elvégeznie a műveletet, zsíros bőr esetén azonban kettő a maximum. "Ha valaki egyszer mossa meg az arcát egy nap, az inkább este tegye, így eltávolíthatja a napközben lerakódott szennyeződéseket, amelyek - csakúgy, mint a napsütés - hozzájárulhatnak a bőr idő előtti öregedéséhez" - így a szakember.

Fontos a rendszeres csere

Alapvető, hogy az arcunk törléséhez nem ugyanazt a törölközőt használjuk, mint a testünk többi részéhez, de a rendszeres cserére is érdemes figyelni. Dr. Green véleménye az, hogy minden egyes nap célszerű új törölközőt használni, csak így lehetünk biztosak benne, hogy megakadályozzuk, hogy a kórokozók bejussanak a bőrünk mélyebb rétegeibe.

Arcmosás közben sok hibát követhetünk el
Arcmosás közben sok hibát követhetünk el

Figyeljünk az anyagra (és ne dörzsöljünk)

A törölköző rendszeres cseréje mellett ügyeljünk annak anyagára is. Kerüljük a durva tapintású darabokat, amelyek használatával kárt tehetünk bőrünkben, és részesítsük előnyben a finom, puha anyagokat, ezek kíméletesen tisztítanak - hangsúlyozza Dr. Ivy Lee bőrgyógyász. Dr. Green ezenkívül arról is beszélt: ne dörzsöljük az arcunkat úgy, mintha nem lenne holnap. "Csak mítosz, hogy minél erősebben sikáljuk, annál jobb" - húzta alá.

Törölköző se kell?

Maradva a törölköző témájánál - Dr. Gohara abban sem biztos, hogy minden alkalommal szükségünk van rá. Mint kifejtette, a művelet során könnyen eltávolíthatjuk a bőrünk felszínéről a fontos lipideket, fehérjéket, zsírsavakat, amelyek védelmet nyújtanak az irritáció ellen. "Ha tehetjük, hagyjuk csak úgy, magától megszáradni" - tanácsolja.

Csínján az arctisztító kendőkkel

Az arctisztító kendők hasznosak, ha nincs kéznél egy mosdókagyló, amelynél megmosakodhatunk, ám mindennapos használatuk több negatívummal jár, mint pozitívummal. Dr. Green szerint nem tisztítják a bőrt megfelelően, emellett kemikáliákat is tartalmaznak, amiket alapvetően kerülni kellene.

Forrás: thehealthy.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső