Veszélyes lehet az iPad a szívbetegekre

Egy tizenéves fiatal kutató és munkatársai megállapították, hogy az iPad mágneses interferenciát okozhat a beültetett szívgyógyászati segédeszközökben, sőt legrosszabb esetben teljesen ki is kapcsolhatja az implantátumot.

Gianna Chien, a mindössze 14 éves kutatójelölt vezetésével készített tanulmányból kiderült, hogy az iPad 2 szerkezetébe beépített mágnesek elektromágneses interferenciát okozhatnak a szívbeteg páciensek beültetett szívritmus-szabályzóiban vagy defibrillátoraiban és károsíthatják, vagy akár teljesen le is állíthatják azok működését.

A kutatók elmondása alapján kiderült, hogy a táblagép a páciensek 19 százalékánál valamilyen zavart keltett az eszköz működésében.

A tanulmány részleteit a Szívritmus Társaság éves denveri konferenciáján prezentálták.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: