Véralvadásgátlás ellenőrzése percek alatt

Azonnali (ujjbegyből történő) vérvétellel és ellenőrzéssel képesek a legmegfelelőbb gyógyszerezést beállítani és azt naprakészen módosítani az Anticoaguláns klinikán, a Rózsakert Medical Center Trombózis Centrumában.

Az alvadásgátlás ellenőrzése jelenleg a legtöbb beteg számára nagyon nehézkes, mert alkalmanként általában három-négy utat jelent a betegnek: elmegy az orvoshoz, az ott kapott beutalóval elmegy a laborba, ahol leveszik a vért, majd másnap a beteg visszamegy a laborba az eredményért, és végül újra elmegy az orvoshoz az eredménnyel. Ez nemcsak kényelmetlen, de időveszteséget is jelent.

A magánintézményben viszont a gyors ellenőrzést követően rögtön terápiás javaslatot tudnak adni.

Ezzel a módszerrel a beállítás nem csak sokkal kényelmesebb, de pontosabb is, ezért a szövődmények esélye kisebb. Nagy vizsgálatok alapján például Németországban a biztosító is fizeti ezt a fajta ellenőrzést, mert a szövődmények elkerülése megtakarítást jelent a biztosítónak.

Tüdőembólia

A későbbiekben arra is van lehetőség, hogy a beteg egy készülékkel otthon végezze el az ellenőrzést, és csak telefonon tartsa a kapcsolatot a centrummal - közölték a centrum munkáját bemutató sajtótájékoztatón.

A betegekkel külön erre a területre kiképzett nővérek tartják a kapcsolatot, akiket erre a célra kifejlesztett komputer program segít, illetve akik szükség esetén azonnali kapcsolatba tudnak lépni a specialistával.

A szolgáltatást azoknak a 18 év feletti nőknek és férfiaknak ajánlják, akiknek valaha trombózisuk, vagy tüdőembóliájuk volt, és tanácsadásra van szükségük, esetleg az ok kinyomozásához thrombophilia vizsgálatot igényelnek.

Azoknak is hasznos, akik bármely okból alvadásgátlót ("vérhígítót") szednek, és a mostaninál gyorsabb, precízebb és kényelmesebb ellenőrzésre van szükségük, illetve azoknak, akiknek szívritmuszavara van.

)
Az ülőmunka veszélyei

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14, +19 °C
Minimum: +0, +6 °C

A reggeli párásságot követően sok napsütésre készülhetünk, számottevő csapadék nem alakul ki, legfeljebb északkeleten lehet kisebb eső. Mérsékelt marad a szél, a csúcshőmérséklet 15, 20 fok között alakul. Kedden nem jön front. Kicsit hűvös lesz a reggel, emiatt kopásos ízületi bántalmak jelentkezhetnek, de napközben már a melegedés és a hőingás okozza a panaszokat. Fokozódik a migrénhajlam, többen fáradékonyak lehetnek, erősödhetnek a gyulladások. A napsütés hatására viszont javul a hangulat és a közérzet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: