Rák ellen együnk virágot?

A legújabb kutatás szerint a brit kertekben termesztett virágok fogyasztása segíthet a szívbetegség és a rák kockázatának csökkentésében.

A kutatók szerint a szakácsok napjainkban újraéledő érdeklődést mutatnak a távol-keleti receptekben évszázadok óta használt ehető virágok iránt. Némelyik virág nagy mennyiségű gyulladáscsökkentő anyagot tartalmaz.

A szaklapban megjelent tanulmány szerint a leggyakoribb ehető virágokat élelmiszer adalékként lehetne felhasználni, amivel elő lehet segíteni a krónikus betegségek megelőzését, sőt egyes termékek megromlása is megakadályozható. Az ehető virágokat ételek ízesítésére, vagy egyszerűen köretként is fel lehet használni.

Rák ellen együnk virágot? (Fotó: Wikipedia)

A kutatók kimutatták, hogy bizonyos ehető virágok gyulladáscsökkentő anyagok egy csoportját, úgynevezett fenolokat tartalmaznak, amelyek csökkentik a szívbetegség és bizonyos daganattípusok előfordulásának kockázatát. A szakértők kutatásukban bebizonyították, hogy tíz gyakran használt kínai ehető virág a fenolok magas szintjét tartalmazza. A legtöbb ilyen anyagot a Flos lonicerae virágaiban mutatták ki. Némelyik vizsgált növény kiváló antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy segítségükkel megelőzhető az élelmiszerek a levegővel való érintkezés következtében bekövetkező elszíneződése.

Számos népszerű mesterszakács, köztük Delia Smith és Gordon Ramsay is javasolja az ehető virágok használatát a főzéshez.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)