Mutatjuk, így működik az immunrendszerünk

Az ember egészen addig nem is gondol a saját immunrendszerére, míg el nem kap valamilyen fertőzést és meg nem betegszik. Testünk védekezőrendszere nap mint nap kemény munkát végez azért, hogy egészségesek legyünk, ezért érdemes támogatni, és minél több dolgot megtudni róla.

A nőknél gyakoribbak az autoimmun betegségek

Kutatások szerint ezért az ösztrogén felelős, ami a nők szervezetében nagyobb mennyiségben van jelen. Ugyanakkor jó hír számukra, hogy bár közülük többen betegek, a tüneteik sokszor enyhébben, mint a hasonló betegségekkel élő férfiaknak.

Az immunrendszer és az emésztőrendszer kapcsolata

Az immunrendszerünket alkotó sejtek 70 százaléka az emésztőrendszerben található, ezért nagyon fontos, hogy alacsony cukor- és magas rosttartalmú ételekkel támogassuk. Így biztosíthatjuk, hogy a "jó" baktériumok megfelelő mennyiségben tudjanak élni és szaporodni a szervezetünkben. A probiotikumok , probiotikus hatású táplálékok fogyasztása sokat segít ebben.

Miközben mindennapi teendőinket végezzük, a háttérben immunrendszerünk soha nem szűnő működése biztosítja az élethez szükséges feltételeket. Milyen szerepe van ebben a táplálkozásnak?

Szex, stressz és alvás

Mindhárom tényező komoly hatással van a védekezőrendszerünkre kutatások szerint. A rendszeres nemi életet élők szervezetében 30 százalékkal több az A immunglobulin, ezért ellenállóbbak például a náthával szemben. A sok stressz viszont emeli a testben a kortizol szintjét, ezért negatív hatással van az immunrendszerre. Ugyanez a helyzet a túl kevés alvással: akik rendszeresen napi hat óránál rövidebb időt alszanak, sokkal gyakrabban betegednek meg, mint azok, akik napi hét-nyolc órát.

Akik rendszeresen napi hat óránál rövidebb időt alszanak, sokkal gyakrabban betegednek meg, mint azok, akik napi hét-nyolc órát
Akik rendszeresen napi hat óránál rövidebb időt alszanak, sokkal gyakrabban betegednek meg, mint azok, akik napi hét-nyolc órát

Nem mindegy, mikor támogatjuk

Egy brit kutatás során azt tesztelték, hatással van-e az influenza elleni oltás hatékonyságára az, hogy melyik napszakban adják be. Arra jutottak, hogy azoknál, akik reggel kilenc és tizenegy között kapták meg, egy hónappal később jóval magasabb volt az antitestszintjük, mint azoknak, akik délután három és öt között.

Forrás: health.com

)
Elhízás szövődmények (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +11 °C
Minimum: -4, +5 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megélénkül, megerősödik a délies szél, 2, 11 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken erős kettősfronti hatás érvényesül. A szívbetegek állapota romolhat, emellett keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, a tompuló reflexek miatt a balesetveszély is fokozódik. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: