A vakbélgyulladás tünetei

Vakbélgyulladással körülbelül az emberek 5 százaléka találkozik élete folyamán. Nagyon fontos felismerni a tüneteket, és minél hamarabb kezelés után nézni, mert életveszélyes, sőt akár halálos is lehet.

Szokatlanul erős hasi fájdalom

A vakbélgyulladás szokatlanul erős fájdalmat okoz, amely általában a köldöktől kiindulva sugárzik tovább az alhas jobb oldali részére. Ez nem feltétlenül jelenti persze, hogy begyulladt a vakbelünk, de ha vannak más tüneteink is, menjünk orvoshoz.

Mit jelez a szúró, hasi fájdalom? Sokfajta betegség vagy állapot járhat hasfájással, emiatt nem szabad elhanyagolni ezeket a tüneteket, mert súlyos betegség, sőt akár életet veszélyeztető probléma is állhat a hátterében. A részletekért kattintson!

Hányinger, hányás, étvágytalanság

Lehet, hogy csak elkaptunk egy gyomorfertőzést, de ezek a tünetek a vakbélgyulladást is kísérhetik. A gyulladás bizonyos esetekben hatással lehet az emésztőrendszerre és az idegrendszerre is, amely hányingerhez, hányáshoz vezethet. Ha mindezek erős hasfájással párosulnak, akkor irány az orvos.

A szokatlanul erős gyomorfájdalom és a hányinger vakbélgyulladás tünete is lehet
A szokatlanul erős hasifájdalomés a hányinger a vakbélgyulladás tünete is lehet

Gyakori vizeletürítés

Egyeseknél a vakbél viszonylag közel helyezkedik el a húgyhólyaghoz, amely ha érintkezik a begyulladt vakbéllel, akkor szintén begyulladhat. Ettől pedig úgy érezhetjük, hogy szinte állandóan vizelnünk kell, és vizeletürítésnél csípő érzés léphet fel. Ez persze önmagában húgyútifertőzéstünete is lehet, más tünetekkel együtt azonban vakbélproblémára utalhat.

Hidegrázás és láz

Ez a két tünet általában arra utal, hogy valahol a testünkben gyulladás van. Ha hasfájásunk erős, és folyamatosan emelkedő lázzal párosul, amely lázcsillapító hatására sem csökken, forduljunk orvoshoz.

Zavarodottság

A félrebeszélés, átmeneti memóriazavar annak jele lehet, hogy a gyulladás súlyosabbá vált, és emiatt az agyba nem jut elegendő oxigén, hogy megfelelően működhessen. Ilyenkor a beteget sürgősen orvoshoz kell juttatni - szükség esetén hívjuk ki a mentőket.

Forrás: prevention.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)