A pajzsmirigy-alulműködés kezelése (2)

Ha pajzsmirigyünk alulműködik, akkor hízhatunk, kimerültnek érezhetjük magunkat, depressziósak lehetünk, és romolhat a memóriánk. Szerencsére vannak módszerek arra, hogyan őrizzük meg ennek a fontos szervnek az egészségét.

Kerüljük a BPA-t!

A BPA vegyi anyag, amely megtalálható edényekben, konzervdobozokban és konyhai műanyag eszközökben is. Kutatások szerint összezavarhatja a hormonrendszert, illetve növeli a rákos, illetve az emésztéssel, anyagcserével kapcsolatos betegségek kialakulásának esélyét. Éppen ezért ha ilyesmit vásárolunk, mindig ellenőrizzük a címkén, hogy tartalmaz-e BPA-t, és minél kevesebb ételt és italt tároljunk műanyag edényben, dobozban, palackban.

Vessük be a gyógynövényeket!

Az ashwagandha nevű gyógynövény bizonyítottan jó hatással van apajzsmirigyműködésére. Jót tesz még a bacopa, a fekete mogyoró, az echinacea és az ínfű is.

igyekezzünk rendszeresen jódban gazdag ételeket fogyasztani
Igyekezzünk rendszeresen jódban gazdag ételeket fogyasztani

Növeljük a jódbevitelt!

A pajzsmirigy működési rendellenességeit nagyon gyakran jódhiány okozza, ezért igyekezzünk rendszeresen jódban gazdag ételeket fogyasztani. Ilyenek a tengeri ételek, az alga, a gomba, a spárga, a tojás, afokhagymaés a szezámmag. Táplálékkiegészítő formájában is szedhetjük, de csak orvosi rendelvényre.

Vigyünk be elég szelént!

Ha nincs elég szelén a szervezetünkben, akkor ez csökkentheti a pajzsmirigy hormontermelését. Ezt természetesen ellensúlyozhatjuk szelénben gazdag ételek fogyasztásával. Ilyen a brazil dió, a gomba, a napraforgómag, a hagyma és a lazac is.

A pajzsmirigybetegség elsősorban a nőket érinti, és akár meddőséget is okozhat. Mik a tünetei? A belgyógyász minden lényeges információt elmond. Részletekért kattintson!

Csökkentsük a gluténbevitelt!

A gluténszegény, illetve gluténmentes étrend hatására csökkenhet a szervezetben a gyulladások mennyisége, ami a pajzsmirigy számára is nagyon egészséges.

Forrás: care2.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: