Robotok dolgoznak majd a szuperkórházban

Állami tulajdonú, zártkörűen működő részvénytársaság valósítja meg az Egészséges Budapest Program Dél-budai Centrumát.

Egy állami cég 720 millió forintot kap

A társaság megalapításáról és 720 millió forintos vagyonának rendelkezésre bocsátásáról intézkedő kormányhatározat értelmében a dél-budai centrum beruházását a zrt. az Egészséges Budapest Program szervezeti keretein kívül, de a programmal együttműködésben valósítja meg, a Dél-budai Centrum létrehozásával összefüggő koordinációs feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott bevonásával.

Kórház, centrumkórház, beteg, egészségügy, Egészséges Budapest Program Dél-budai centrumkórház egészségpláza Bedros Róbert Szent Imre Egyetemi Oktatókórház kórház
720 millió forintból épül a szuperkórház

Bedros Róbert miniszterelnöki megbízott idén márciusban az elmúlt száz év legnagyobb zöldmezős egészségügyi beruházásának nevezte a dél-budai centrumkórházat, amely - mint mondta - 1,2 millió ember ellátását szolgálja majd. Közölte, hogy egy 1200 ágyas modern tömbkórházat terveznek létrehozni, ahol a tudomány jelenlegi állásának megfelelően lehet gyógyítani a legkülönbözőbb betegségeket.


Az új kórház inkább egészségpláza lesz

Bedros, a dél-budai centrumkórházért felelős miniszterelnöki megbízott a Borsnak is beszélt arról, milyen lehet az M1-M7-es autópálya mellé tervezett új budai kórház. Szerinte az új kórház inkább egészségpláza lesz, ahol az emberek a gyógyulás alatt sem lesznek kiszakítva teljesen megszokott környezetükből. Lesz kettő helikopterleszálló is, működik majd benne egy mentőállomás és a gyógyszerek pótlásáról robotok gondoskodnak az egyes osztályokon. 

Mint mondta, az intézmény szakmai bázisát a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház adja majd, ahonnan az aktív osztályok költöznek át a Dél-budai Centrumba. Az intézmény 1,2 millió ember gyógyítását szolgálja majd.

A jövő kórházát építjük a jelenben. Ez nem kis feladat, hiszen olyan intézményt kell létrehoznunk, amely képes lesz befogadni az öt év múlva legmodernebbnek számító műszerparkot. Mivel a beruházás zöldmezős, így a tervezők ceruzáját csak a gyógyítás hatékonysága és a betegbiztonság kritériumai irányítják. A meglévő intézmények átalakítása és bővítése esetén a falak szabhatnak határt az elképzeléseknek.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső