Csúcsgépeket kapott egy fővárosi kórház

Több mint félmilliárd forint fejlesztési forráshoz jutott a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében.

A csaknem 2 millió ember ellátásáért felelős Bajcsy-Zsilinszky kórházban 20 éve működik szívkatéteres labor. A támogatásból két csúcstechnológiás, speciális röntgenkészülékkel bővült ez a részleg. Az új berendezések jelentősen növelik majd a betegbiztonságot.

Bajcsy-Zsilinszky Kórház, kórházi ügyek, kórházi fejlesztés, eszközbeszertés, röntgengép,
Bajcsy-Zsilinszky Kórház, kórházi ügyek, kórházi fejlesztés, eszközbeszertés, röntgengép,

Az egész kórház megújul

Új eszközöket kapott az Uzsoki utcai kórház is - részletek itt!

Az új műszerek átadása igazi mérföldkőnek számít, és a tervek szerint az egész kórház megújul majd. Az intézmény lecserél 150 számítógépet és 80 monitort, a digitális egészségügy fenntartásához ugyanis szükség van a modern eszközökre. Emellett a X. kerületi Maglódi úti központi telephelyen új épületszárny épül a járóbeteg-szakrendeléseknek, illetve Rákosmentén is megújul a szakrendelő. A közigazgatási határon kívül eső, de a kórházhoz tartozó monori és a gyömrői rendelő teljes felújítása és korszerűsítése is szerepel a tervek között - ismertette Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója.

Az intézményben évente kétezer szívkatéteres beavatkozást és több mint 900 perifériás érkatéteres eljárást végeznek. Az elmúlt időszakban 35 százalékkal nőtt az intézményben ellátott infarktusos betegek száma, a kórházi halálozás pedig ezzel egyidejűleg 34 százalékkal csökkent. A jövőben a szívkatéteres labor továbbfejlesztését is tervezik.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső