Csúcsgépeket kapott egy fővárosi kórház

Több mint félmilliárd forint fejlesztési forráshoz jutott a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében.

A csaknem 2 millió ember ellátásáért felelős Bajcsy-Zsilinszky kórházban 20 éve működik szívkatéteres labor. A támogatásból két csúcstechnológiás, speciális röntgenkészülékkel bővült ez a részleg. Az új berendezések jelentősen növelik majd a betegbiztonságot.

Bajcsy-Zsilinszky Kórház, kórházi ügyek, kórházi fejlesztés, eszközbeszertés, röntgengép,
A beszerzett készülékek egyike a kardiológiai osztályra került. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az egész kórház megújul

Új eszközöket kapott az Uzsoki utcai kórház is - részletek itt!

Az új műszerek átadása igazi mérföldkőnek számít, és a tervek szerint az egész kórház megújul majd. Az intézmény lecserél 150 számítógépet és 80 monitort, a digitális egészségügy fenntartásához ugyanis szükség van a modern eszközökre. Emellett a X. kerületi Maglódi úti központi telephelyen új épületszárny épül a járóbeteg-szakrendeléseknek, illetve Rákosmentén is megújul a szakrendelő. A közigazgatási határon kívül eső, de a kórházhoz tartozó monori és a gyömrői rendelő teljes felújítása és korszerűsítése is szerepel a tervek között - ismertette Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója.

Az intézményben évente kétezer szívkatéteres beavatkozást és több mint 900 perifériás érkatéteres eljárást végeznek. Az elmúlt időszakban 35 százalékkal nőtt az intézményben ellátott infarktusos betegek száma, a kórházi halálozás pedig ezzel egyidejűleg 34 százalékkal csökkent. A jövőben a szívkatéteres labor továbbfejlesztését is tervezik.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +12 °C
Minimum: +3 °C

Mindenütt csökken, gomolyosodik a felhőzet, és egy széteső front felhőzete is átvonul felettünk, de legalább néhány órára mindenütt kisüt a nap. Néhol nem zárható ki gyenge eső, zápor. Az élénk nyugati, északnyugati szél délnyugatira, délire fordul, és estére mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között valószínű. Késő estére 2 és 8 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra napközben nem kell számítani, a frontérzékenyek számára is nyugodtak lesznek az időjárási viszonyok.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra