Az orvosok is felmondtak az ajkai intenzíven

A Házipatika.com 2018. szeptember 7-én számolt be róla, hogy minden ápoló felmondott az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán. Most pedig kiderült, hogy az orvosok is beadták a felmondásukat.

Válság az ajkai intenzíven

Több forrásból is megerősített információk szerint az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán dolgozó valamennyi orvos - összesen öt - felmondta munkaviszonyát az intézményben - tájékoztat a Magyarnarancs.hu .

Az ápolók után az orvosok is felmondtak az ajkai intenzíven, ajkai Magyar Imre Kórház Magyar Imre Kórház betegellátás ápolók intenzív osztály orvoshiány
Az ápolók után az orvosok is felmondtak az ajkai intenzíven

Mint ismeretes, korábban a kórház intenzív osztályán dolgozó nővérek is valamennyien beadták a felmondásukat . A főigazgató ekkor ugyan feltöltötte a létszámot, nyugdíjból hívtak vissza nővéreket, a gyerekosztályról is delegáltak munkatársakat, illetve "bérnővéreket" foglalkoztatnak.

A tapasztalatlan nővérgárda volt a baj

Az intenzív osztályon öt orvost foglalkoztatnak: Ők huzamos ideje, többségük több mint 10 éve dolgozik az intézményben, összeszokott orvosgárdáról van szó. Négyet közülük vállalkozóként alkalmaznak, az osztályvezető főorvos viszont közalkalmazott, ő munkaszerződéssel kötődik a kórházhoz. A lap információi szerint több napja valamennyien felmondták a vállalkozói, illetve munkaszerződésüket. Egyik informátoruk szerint az is közrejátszott az orvosok döntésében, hogy a tapasztalatlan nővérgárda megnehezítette a szakmai feladatok maradéktalan ellátását.

Mivel mindkét jogviszony tartalmazhat kitételeket a felmondási időre vonatkozóan, az orvosok feltehetően még ellátják feladatukat a kórház intenzív osztályán. De hogy meddig, arról jelenleg nincs információnk. A Magyar Imre Kórház főigazgatója, Nagy Zoltán egyelőre nem reagált a lapnak.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +1, +7 °C

Napos időre van kilátás, csapadék nem lesz. Reggel északkeleten ködfoltok képződhetnek. Mérsékelt szél mellett 16, 21 fok közötti csúcshőmérsékletekre számíthatunk. Szerdán a frontmentes, de melegedő idő is okozhat panaszokat. Reggel kopásos, napközben gyulladásos ízületi bántalmak léphetnek fel, emellett a fokozottan érzékenyek migrént és koncentrálási problémákat is tapasztalhatnak. Ingadozhat a vérnyomás, a délelőtti órákban rosszullét jelentkezhet. A napsütés azonban kissé ellensúlyozhatja a tüneteket. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: