Bezárattak egy kutyavágóhidat

A bécsi központú Vier Pfoten (Négy Mancs) nemzetközi állatvédő szervezet segítségével bezárták a kambodzsai Takeo tartomány legnagyobb kutyavágóhídját, ahol évente több mint 2 ezer ebet mészároltak le étkezési célra.

A vágóhídon még életben talált kutyákat a civil szervezet vette gondjaiba. Az állatok szörnyűséges állapotban voltak. Mivel hosszú ideig szűk ketrecben tartották őket, két eb izmai két év alatt úgy elsorvadtak, hogy alig bírtak lábra állni. A vágóhídon egyébként főként kóbor és lopott kutyákat öltek le, de egyes állatokat egy-egy fazékért vagy serpenyőért cserébe adtak át gazdáik.

kutya, kutyahús, kutyahúsevés, kutyavágóhíd, állatvédelem,
kutya, kutyahús, kutyahúsevés, kutyavágóhíd, állatvédelem,

Egyébként maga a vágóhíd tulajdonosa akart kiszállni a kutyahúsbizniszből, ezért a szervezet segítségét kérte. A tulajdonos a mészárszékről való lemondásért cserébe földet kapott, ahol a jövőben rizst és zöldséget fog termeszteni. Ezzel azonban nincs teljesen megoldva a probléma, ugyanis Kambodzsában évente nagyjából 3 millió kutyát ölnek le húsukért. Az állatvédő szervezet csak Phnompenben 110 olyan étteremről tud, ahol kutyahúsból készült fogásokat is kínálnak.

Mérgező is lehet a hús

Kim Dzsongil kedvence a cápauszony- és a kutyahúsleves volt. Utóbbit azért fogyasztotta, mert azt hitte, hogy ettől javul az immunrendszere és a férfiassága. További részletek itt!

A kutyahúsevésnek egyébként Vietnamban is nagy kultúrája van. Egy állatvédő szervezet becslései szerint az országban évente ötmillió kutyát ölnek le étkezési célokra. Különösen az ország északi részén, a fővárosban kedvelik a kutyahúst, de az ázsiai országok közül Kínában és Dél-Koreában is fogyasztanak kutyát. Szeptemberben azonban - ahogy korábban már megírtuk - a kutyahúsevés mellőzését javasolta a Ho Si Minh-város lakóinak az élelmiszerbiztonsági hatóság. Ennek célja részben az, hogy külföldiek kedvezőbb képet alkossanak a városról, azonban a szokás egészségügyi kockázatairól sem szabad megfeledkezni.

A kutyahús a veszettség kórokozóját és többféle élősködőt is tartalmazhat, tehát nagy veszélyt jelent az emberre. A húsban ráadásul még főzés után is megmaradhatnak a kutya megölésére használt méreg maradványai.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció