Bezárattak egy kutyavágóhidat

A bécsi központú Vier Pfoten (Négy Mancs) nemzetközi állatvédő szervezet segítségével bezárták a kambodzsai Takeo tartomány legnagyobb kutyavágóhídját, ahol évente több mint 2 ezer ebet mészároltak le étkezési célra.

A vágóhídon még életben talált kutyákat a civil szervezet vette gondjaiba. Az állatok szörnyűséges állapotban voltak. Mivel hosszú ideig szűk ketrecben tartották őket, két eb izmai két év alatt úgy elsorvadtak, hogy alig bírtak lábra állni. A vágóhídon egyébként főként kóbor és lopott kutyákat öltek le, de egyes állatokat egy-egy fazékért vagy serpenyőért cserébe adtak át gazdáik.

kutya, kutyahús, kutyahúsevés, kutyavágóhíd, állatvédelem,
Egyre több országban küzdenek a kutyahúsevés ellen. Fotó: iStock

Egyébként maga a vágóhíd tulajdonosa akart kiszállni a kutyahúsbizniszből, ezért a szervezet segítségét kérte. A tulajdonos a mészárszékről való lemondásért cserébe földet kapott, ahol a jövőben rizst és zöldséget fog termeszteni. Ezzel azonban nincs teljesen megoldva a probléma, ugyanis Kambodzsában évente nagyjából 3 millió kutyát ölnek le húsukért. Az állatvédő szervezet csak Phnompenben 110 olyan étteremről tud, ahol kutyahúsból készült fogásokat is kínálnak.

Mérgező is lehet a hús

Kim Dzsongil kedvence a cápauszony- és a kutyahúsleves volt. Utóbbit azért fogyasztotta, mert azt hitte, hogy ettől javul az immunrendszere és a férfiassága. További részletek itt!

A kutyahúsevésnek egyébként Vietnamban is nagy kultúrája van. Egy állatvédő szervezet becslései szerint az országban évente ötmillió kutyát ölnek le étkezési célokra. Különösen az ország északi részén, a fővárosban kedvelik a kutyahúst, de az ázsiai országok közül Kínában és Dél-Koreában is fogyasztanak kutyát. Szeptemberben azonban - ahogy korábban már megírtuk - a kutyahúsevés mellőzését javasolta a Ho Si Minh-város lakóinak az élelmiszerbiztonsági hatóság. Ennek célja részben az, hogy külföldiek kedvezőbb képet alkossanak a városról, azonban a szokás egészségügyi kockázatairól sem szabad megfeledkezni.

A kutyahús a veszettség kórokozóját és többféle élősködőt is tartalmazhat, tehát nagy veszélyt jelent az emberre. A húsban ráadásul még főzés után is megmaradhatnak a kutya megölésére használt méreg maradványai.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14, +18 °C
Minimum: +1, +8 °C

Több órára kisüt a nap, majd délután nyugat felől elkezd megnövekedni a felhőzet. Napközben számottevő csapadék nem várható, de estétől egyre többfelé kell esőre, záporra készülni. Megélénkül a délire forduló szél, 14, 19 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem jön front. Az előző napi fronthatás miatt azonban a fokozottan érzékenyek még mindig tapasztalhatnak vérnyomásproblémákat, illetve sokaknál a fejfájás sem szűnik meg teljesen. A napsütés javítja a hangulatot, a a kinti programoknak kedveznek a feltételek. Este, éjjel erős hidegfront érkezik! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: