Nem csak kutyából lehet terápiás állat

Hét elejétől terápiás malac fogadja az utazókat San Francisco nemzetközi repülőterén - jelentette több amerikai médium is.

Terápiás állat lett egy kocából, így most már - a kutyákhoz hasonlóan - segít csökkenteni a repülés miatt izguló utasok stressz-szintjét. A malac Juliana névre hallgat, de tulajdonosa - Tatyjana Danilova - Lilou-nak becézi.

malac, terápiás állatok, sertés, koca, nyugtató hatás
Malac is lehet terápiás állat. Fotó: iStock

Kutyakiképzőben tanították be

Juliana egyébként nem először jár San Francisco nemzetközi repülőterén. Három évvel ezelőtt, még egészen fiatal süldőként pár hetet már ott töltött próbaképpen. A tulajdonos és a reptér azonban akkor még nem kötött szerződést egymással - most azonban ez is megtörtént. Ennek értelmében a disznó a város kutyakiképző központjában némi oktatáson és szoktatáson esik át, ezután pedig akár közvetlenül a beszállásig elkísérheti az ideges utasokat.

Gyógyítanak a házi kedvencek - részletek itt!

A malac állítólag nemcsak nyugtató hatású, hanem illedelmes is. Megtanították akkor röfögni, amikor "köszöntenie" kell a vendéget, türelmesen viseli a fejére nyomott pilótasapkát, és megadóan tűri a szelfiket is. Ha pedig épp nem teljesít szolgálatot a reptéren, Juliana a gazdájával él San Francisco belvárosának egyik lakásában. Saját ágya van, speciális diétát követ, és naponta sétáltatják pórázon. Szívesen tölt időt emberek társaságában.

A terápiás állatok egyébként már sok amerikai repülőtéren megszokottak. Bár elsősorban kutyákat "foglalkoztatnak" ilyen célokra, azért a sertések sem teljesen szokatlanok. New York állam fővárosa, Albany nemzetközi légikikötőjében például 2016 decemberétől ugyancsak terápiás állatként kocog Szalonna, a koca.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +29, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Több órára kisüt a nap, a megjelenő gomolyfelhőkből csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. Megélénkül a nyugatias szél, 29, 35 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Kedden frontmentes marad az idő, és a következő napokhoz hasonlóan újra a kánikula okozza majd a legtöbb tünetet. Alvásproblémák léphetnek fel, napközben pedig álmosságérzet, koncentrálási problémák és kábaság jelentkezhet, csökken a teljesítőképesség. Fokozódik a migrénhajlam. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)