Nem csak kutyából lehet terápiás állat

Hét elejétől terápiás malac fogadja az utazókat San Francisco nemzetközi repülőterén - jelentette több amerikai médium is.

Terápiás állat lett egy kocából, így most már - a kutyákhoz hasonlóan - segít csökkenteni a repülés miatt izguló utasok stressz-szintjét. A malac Juliana névre hallgat, de tulajdonosa - Tatyjana Danilova - Lilou-nak becézi.

malac, terápiás állatok, sertés, koca, nyugtató hatás
malac, terápiás állatok, sertés, koca, nyugtató hatás

Kutyakiképzőben tanították be

Juliana egyébként nem először jár San Francisco nemzetközi repülőterén. Három évvel ezelőtt, még egészen fiatal süldőként pár hetet már ott töltött próbaképpen. A tulajdonos és a reptér azonban akkor még nem kötött szerződést egymással - most azonban ez is megtörtént. Ennek értelmében a disznó a város kutyakiképző központjában némi oktatáson és szoktatáson esik át, ezután pedig akár közvetlenül a beszállásig elkísérheti az ideges utasokat.

Gyógyítanak a házi kedvencek - részletek itt!

A malac állítólag nemcsak nyugtató hatású, hanem illedelmes is. Megtanították akkor röfögni, amikor "köszöntenie" kell a vendéget, türelmesen viseli a fejére nyomott pilótasapkát, és megadóan tűri a szelfiket is. Ha pedig épp nem teljesít szolgálatot a reptéren, Juliana a gazdájával él San Francisco belvárosának egyik lakásában. Saját ágya van, speciális diétát követ, és naponta sétáltatják pórázon. Szívesen tölt időt emberek társaságában.

A terápiás állatok egyébként már sok amerikai repülőtéren megszokottak. Bár elsősorban kutyákat "foglalkoztatnak" ilyen célokra, azért a sertések sem teljesen szokatlanok. New York állam fővárosa, Albany nemzetközi légikikötőjében például 2016 decemberétől ugyancsak terápiás állatként kocog Szalonna, a koca.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső