WHO: a kijárási tilalom nem elég

A kijárási korlátozásokkal mindössze lelassítani tudjuk a koronavírus-járványt. A valódi feltartóztatáshoz azonban az országoknak célzott vírusellenes stratégiákat is be kell vetniük - hívta fel a figyelmet Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója.

Koronavírus: élelmiszerek is fertőzhetnek - olvassa el a részleteket!

A WHO szerint a koronavírus elleni sikeres küzdelem érdekében a kormányoknak növelniük kell az egészségügyi dolgozók számát, és egy olyan rendszert kell kialakítaniuk, amellyel kiszűrhetnek minden egyes fertőzöttet. Fokozni kell tehát a koronavírus-tesztelést, emellett pedig ki kell bővíteni a kezelésekre és elkülönítésre szánt létesítményeiket - hangsúlyozta a WHO főigazgatója.

koronavírus, koronavírus világjárvány, koronavírus korlátozások, koronavírus kijárási tilalom, koronavírus ellen küzdelem, koronavírus megelőzése, koronavírus WHO
Az utcát fertőtlenítik Újpest-Központnál. Fotó: MTI/Mónus Márton

Időt kell nyerni

"Felszólítunk minden országot, amely kijárási korlátozásokat vezetett be, hogy használja fel ezt az időt a koronavírus elleni támadásra. Időt nyerünk, és az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomáson enyhítünk azzal, ha felkérjük az embereket az otthon maradásra és leállítjuk a személyforgalmat" - mondta. Ugyanakkor kiemelte, hogy az ilyen intézkedések önmagukban nem fogják a járványt megszüntetni, amely a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint eddig 21306 emberéletet követelt és több mint 471 ezer embert fertőzött meg világszerte.

Fontos a szolidaritás

A WHO által meghirdetett szolidaritási tervhez eddig 200 ezer személy járult hozzá, összesen 95 millió dollár - vagyis nagyjából 31 milliárd forint - értékben. A szervezet úgy véli, a terv lehetőséget nyújt ahhoz, hogy aki teheti, hozzájárulhasson a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez szükséges arcmaszkok, gumikesztyűk, köntösök és védőszemüvegek, illetve a diagnosztikai felszerelések beszerzéséhez az egészségügyi intézmények számára.

97 éves koreai nő épült fel a koronavírusból - olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +11, +20 °C

Közepesen felhős időre van kilátás, helyi zápor, zivatar kialakulhat. Élénk lesz az északi szél, 26, 31 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap kettősfront szerű panaszokat lehet tapasztalni, de markáns front továbbra sem érkezik. A keringési és vérnyomáspanaszok mellett a fejfájás lehet a leggyakoribb, de az ingerlékenység is a nyugtalanság is jellemző tünet lehet. A hőérzet és a komfortérzet is ingadozik! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)