Veszélyes a gumimedence az oviban

Az áruházakban vásárolt felfújható vagy kemény falú medencéket általában kizárólag otthoni, családi alkalmazásra engedélyezik, műszaki kialakításuk közcélú felhasználásra alkalmatlan.

A közfürdők létesítéséről és működéséről szóló rendelet értelmében csak olyan közfürdő létesíthető, üzemeltethető, amelynek medencéit vízforgató berendezéssel szerelték fel. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) néhány - elsősorban a gyógymedencékre vonatkozó - kivételtől eltekintve nem adhat felmentést a vízforgató berendezések létesítése alól. A közegészségügyi hatóság természetesen minden esetben megköveteli a közfürdők létesítésére, fenntartására, üzemeltetésére és a víz minőségére vonatkozó részletes szakmai előírások betartását.

A hatályos jogszabályok szerint a medencés közfürdőkben a vízzel közvetlenül érintkező anyagoknak, termékeknek és a víz kezelésére alkalmazni kívánt technológiáknak OTH alkalmazási engedéllyel kell rendelkezniük.

Az óvónőket figyelmeztetik.

Ám hamis az az interneten több helyen megjelent információ, amely szerint emiatt egy Baranya megyei óvónőt százezer forintra büntettek volna meg. A nyári melegben is van lehetőség a felfrissülésre. Az óvodákban is ajánljuk az akár napi többszöri langyos vízzel történő zuhanyzást, illetve az úgynevezett párakapukalkalmazását. Szintén fontos, hogy a gyerekek a legmelegebb déli órákban ne tartózkodjanak a tűző napon.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: