Súlyos mellékhatást okozhatnak a hamis gyógyszerekek

Iszonyatos szívdobogás, remegés, izzadás, folyamatos pörgés, napi három óra alvás - a durvább partidrogok által kiváltott élményekhez hasonlítja a hamisított gyógyszerek fogyasztásával járó tüneteket az Origo a témáról megjelent cikkében.

Két vásárló saját tapasztalatain keresztül mutatja be cikkében az Origo, hogy milyen súlyos mellékhatásokkal járhat a hamisított és ellenőrizetlen forrásból származó gyógyszerek fogyasztása - idézi a cikket a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) hírlevelében.

A cikkben szereplő két fogyasztó egyaránt az internetről rendelt fogyasztószertől tapasztalt súlyos, közel életveszélyes tüneteket: egyikük gyógyszere az Európai Unióban forgalmazási tilalom alatt álló szibutramint, a másik készítmény pedig bizonyítottan - egy, a dizájner drogokban is megtalálható - amfetaminszármazékot tartalmazott.

Az interneten, nem megbízható oldalakról rendelt gyógyszerek több kockázati tényezőt is magukban rejtenek: nem elég, hogy a tapasztalatlan vásárló könnyen hamisított és ellenőrizetlen forrásból származó készítményeket szedhet be, de ilyen módon kellő felvilágosítás hiányában gyanútlanul olyan termékekhez is hozzájuthat, amelyek fogyasztása tiltott összetevőik miatt jelent komoly veszélyt egészségére, nem ritkán életére.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +1, +6 °C
Minimum: -4, +2 °C

Keleten eleinte lehet napsütés, de közben egyre többfelé beborul az ég. Nyugat felől egyre többfelé várható kezdetben havas eső, hó, majd fokozatosan esőbe vált a csapadék. Az élénk, erős északnyugatira forduló szélben 1, 6 fokos délutáni hőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken melegfronti hatás érvényesül. Már reggel jellemző lehet a kialvatlanság, és napközben is gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság, emiatt rendkívül nagy lesz a balesetveszély. Fokozódik a migrénhajlam, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is felléphetnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: