Óriás méretű táskák: a hátfájás okai

Egy táska lehet divatos kiegészítő vagy a mindennapjaink nélkülözhetetlen része, de sajnos a nyak-, váll- és hátfájdalmak forrása is. Mit tehetünk, hogy elkerüljük a fájdalmakat?

A manapság divatos óriás méretű táskák első ránézésre igen praktikusak, hiszen mindent képesek elnyelni, amire egy nőnek szüksége van - sőt talán annál többet is. Sokan egész kis túlélőkészletet hurcolnak magukkal, a legtöbbször azonban semmi szükség nincs a nélkülözhetetlennek hitt dolgokra. Egy nagy táska azonban hívogató: arra készteti a tulajdonosát, hogy válogatás nélkül hajigáljon bele mindent, ami csak eszébe jut.

Ennek azonban könnyen fájdalom lehet a vége: a nehéz táska nemcsak nyomja az izmokat, idegeket és egyéb szöveteket, de a "kiegyensúlyozás" miatt nagyon rosszul is tartjuk magunkat, hisz a táska súlya miatt megdöntjük a felsőtestünket. Az eredmény nyak -, fej-, váll- és hátfájás - ideális esetben. Ha azonban a súly nagyon nagy, és hosszú ideig nem veszünk tudomást a testünk jelzéseiről, akkor könnyen idegrendszeri problémák vagy degeneratív ízületi betegség lehet a cipekedés vége. Több irányból közelítsünk a megoldás felé!

Mit vigyünk magunkkal?

Próbáljunk meg minden másnap - vagy legalább egy héten egyszer - alapos nagytakarítást végezni a táskánkban: dobjuk ki a felgyülemlett szemetet, vegyük ki azokat a tárgyakat, melyekre éppen nincs szükségünk, és gondolkozzunk el azon, hogy mit tudunk mégis nélkülözni a nélkülözhetetlennek gondolt holmikból. Törekedjünk a kompakt praktikumra: hatalmas sminktáska helyett vigyünk magunkkal egy-két multifunkciós terméket, jegyzetfüzet és naptár helyett használjuk a telefonunk megfelelő funkcióit.

A jól szervezettség szintén megkönnyítheti az életünket: ha előre tudjuk, hogy valamilyen programunk van másnap, akkor elég előtte bepakolni a táskánkba a szükséges holmikat.

Hogyan válasszunk?

A táska ne csak esztétikus és praktikus legyen, de lehetőleg egészséges is: válasszunk olyan darabot, melyen nincs túl sok súlyos dísz (láncok, csatok), könnyű anyagból készült, kisebb méretű (így nem fogjuk túlságosan megtömni), és széles, kényelmes vállpántjai vannak. A hátunk egészsége szempontjából a legjobb választás a nem túlságosan divatos hátizsák: ennél a fazonnál ugyanis egyformán van elosztva a súly a két vállunkon.

A méretű táskák egészségügyi problémákat is okozhatnak

A méretű táskák egészségügyi problémákat is okozhatnak

Hogyan viseljük?

Cserélgessük, hogy melyik vállunkon visszük a táskát! Ha mindig csak az egyik vállat terheljük, azzal nagyon rosszat teszünk az izmainknak és a tartásunk is féloldalas lesz, ez pedig egyenes út a hátfájáshoz . A könyökhajlatban cipelni a táskát trendi ugyan, de nagyon egészségtelen. Vigyük a táskánkat a vállunkon, a mellkasunk előtt keresztbe vetve a pántját. Így nemcsak a súlyeloszláson javíthatunk, de megelőzhetjük a táska himbálódzását is (ezzel pedig elkerüljük, hogy folyamatosan egyensúlyoznunk kelljen).

A hasizmainkat igyekezzünk behúzni, megfeszíteni, a testsúlyunkat osszuk el egyenletesen a két lábunkon, a vállunkat pedig engedjük le. Ezzel a néhány mozdulattal azonnal javíthatunk a tartásunkon!

)
Olajág Otthonok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +14, +20 °C
Minimum: +3, +12 °C

A párás reggelt követően változóan vagy erősen felhős időre van kilátás, többfelé előfordulhatnak záporok. Mérsékelt marad a szél, 14, 20 fok közé melegszik a levegő. Csütörtökön kettősfronti hatás érvényesül. Tovább gyengül az immunrendszer, emellett kellemetlen fejfájás, migrén és alvászavar léphet fel. Sokan nagyon megterhelőnek érezhetik a helyzetet. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: