Mitől fáj a nyakunk és hogy mozgassuk át?

Mi lehet az oka a nyaki fájdalomnak? Mikor kell vele orvoshoz fordulni? Szavak helyett beszéljenek a képkockák: animációinkból és videónkból minden kiderül.

A nyaki gerinc anatómiája

A gerinc 33 csigolyából áll, ezek védelmezik a gerincvelőt és stabilizálják a törzset. Az első hét csigolya alkotja a nyaki gerincet. A csigolyákat izmok, ínszalagok, véredények és idegek veszik körül. A hátat érő ütődéseket a csigolyák közti porckorongok nyelik el.

Ami a nyakfájás hátterében áll

Nyakfájást sok minden okozhat a sérülésektől kezdve a lágyszöveti rendellenességekig. A problémák egy része magától megoldódik, de néhányuk azonnali diagnózist és gyógykezelést igényel.

Egy rövid nyaktorna

Az alábbi ötperces, könnyen elvégezhető nyaktorna átmozgatja, kilazítja a nyaki- és vállízületeinket. Árva Eszter gyógytornász gyakorlatsora naponta ajánlott mindenkinek, és különösen azok fogják érezni áldásos hatását, akik egész nap a számítógép előtt görnyednek.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)