Mitől fáj a nyakunk és hogy mozgassuk át?

Mi lehet az oka a nyaki fájdalomnak? Mikor kell vele orvoshoz fordulni? Szavak helyett beszéljenek a képkockák: animációinkból és videónkból minden kiderül.

A nyaki gerinc anatómiája

A gerinc 33 csigolyából áll, ezek védelmezik a gerincvelőt és stabilizálják a törzset. Az első hét csigolya alkotja a nyaki gerincet. A csigolyákat izmok, ínszalagok, véredények és idegek veszik körül. A hátat érő ütődéseket a csigolyák közti porckorongok nyelik el.

Ami a nyakfájás hátterében áll

Nyakfájást sok minden okozhat a sérülésektől kezdve a lágyszöveti rendellenességekig. A problémák egy része magától megoldódik, de néhányuk azonnali diagnózist és gyógykezelést igényel.

Egy rövid nyaktorna

Az alábbi ötperces, könnyen elvégezhető nyaktorna átmozgatja, kilazítja a nyaki- és vállízületeinket. Árva Eszter gyógytornász gyakorlatsora naponta ajánlott mindenkinek, és különösen azok fogják érezni áldásos hatását, akik egész nap a számítógép előtt görnyednek.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +11, +20 °C

Közepesen felhős időre van kilátás, helyi zápor, zivatar kialakulhat. Élénk lesz az északi szél, 26, 31 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap kettősfront szerű panaszokat lehet tapasztalni, de markáns front továbbra sem érkezik. A keringési és vérnyomáspanaszok mellett a fejfájás lehet a leggyakoribb, de az ingerlékenység is a nyugtalanság is jellemző tünet lehet. A hőérzet és a komfortérzet is ingadozik! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)