Orbán: 500 ezer forint plusz az egészégügyi dolgozóknak

Magyarország 23 napja hirdetett veszélyhelyzetet a koronavírus-járvány miatt. A múlt héten pedig kijárási korlátozások is életbe léptek az országban. Az intézkedés hosszabbításáról jövő héten dönt majd a kormány. Elhangzott az is, hogy a járvány ellen küzdő egészségügyi dolgozóknak 500 ezer forint plusz juttatást biztosítanak.

A koronavírus terjedésének lassítása érdekében bejelentett kijárási korlátozások nagyszombatig, tehát a jövő hét szombatjáig vannak érvényben. Döntenünk kell arról, hogy fenntartjuk-e vagy sem - mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában péntek reggel.

koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus hírek, koronavírus kijárási korlátozás, koronavírus védekezés, koronavírus megelőzés, koronavírus egészségügy, Orbán Viktor
koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus hírek, koronavírus kijárási korlátozás, koronavírus védekezés, koronavírus megelőzés, koronavírus egészségügy, Orbán Viktor

Nehéz helyzetben van az ország

"Lelkileg nem egyszerű az ország helyzete, így a miénk sem. Mert arról van szó, hogy itt egy baj - a koronavírus -, és a bajt az ember fel akarja számolni, a vírust is meg akarja semmisíteni, el akarja pusztítani. De miután nincs vakcinánk, ezt nem tudjuk megtenni" - hangsúlyozta Orbán Viktor. "Ha meglenne a vakcina, akkor mindenkit beoltanánk, megköszönnénk, aztán hazamennénk és folytatódna az életünk, úgy, ahogy előtte" - tette hozzá. Most viszont csak egyetlen lehetősége van az országnak: lassítani kell a vírust, a betegek életéért pedig harcolni kell - fogalmazott a miniszterelnök.

Szerdán döntenek

Koronavírus: több mint 1 millió beteg világszerte - a részletekért kattintson ide!

A koronavírus-járvány megfékezésének egyik legfontosabb eszköze a kijárási korlátozás, amely múlt héten lépett érvénybe. A miniszterelnök közlése szerint az intézkedés fenntartásáról szerdán döntenek majd - az orvosi, járványügyi és rendőrségi jelentések alapján. A miniszterelnök emellett megköszönte az egészségügyi dolgozók, a fuvarozók és az ellátásért felelős ágazatok munkáját. Kiemelte, a járvány ellen küzdő egészségügyi dolgozóknak 500 ezer forint plusz juttatást biztosítanak majd.

A műsorban az is elhangzott, hogy naponta átlagosan 10 százalékkal nő a magyarországi koronavírusos betegek száma. Ahogy már korábban mi is beszámoltunk róla, jelenleg 623 fertőzöttről és 26 áldozatról tudnak Magyarországon.

Rejtély, mikorra lesz gyógyszer a koronavírus ellen - olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső