Orbán: 500 ezer forint plusz az egészégügyi dolgozóknak

Magyarország 23 napja hirdetett veszélyhelyzetet a koronavírus-járvány miatt. A múlt héten pedig kijárási korlátozások is életbe léptek az országban. Az intézkedés hosszabbításáról jövő héten dönt majd a kormány. Elhangzott az is, hogy a járvány ellen küzdő egészségügyi dolgozóknak 500 ezer forint plusz juttatást biztosítanak.

A koronavírus terjedésének lassítása érdekében bejelentett kijárási korlátozások nagyszombatig, tehát a jövő hét szombatjáig vannak érvényben. Döntenünk kell arról, hogy fenntartjuk-e vagy sem - mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában péntek reggel.

koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus hírek, koronavírus kijárási korlátozás, koronavírus védekezés, koronavírus megelőzés, koronavírus egészségügy, Orbán Viktor
Járókelővel beszélgetnek a járőröző rendőzök Békéscsabán. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Nehéz helyzetben van az ország

"Lelkileg nem egyszerű az ország helyzete, így a miénk sem. Mert arról van szó, hogy itt egy baj - a koronavírus -, és a bajt az ember fel akarja számolni, a vírust is meg akarja semmisíteni, el akarja pusztítani. De miután nincs vakcinánk, ezt nem tudjuk megtenni" - hangsúlyozta Orbán Viktor. "Ha meglenne a vakcina, akkor mindenkit beoltanánk, megköszönnénk, aztán hazamennénk és folytatódna az életünk, úgy, ahogy előtte" - tette hozzá. Most viszont csak egyetlen lehetősége van az országnak: lassítani kell a vírust, a betegek életéért pedig harcolni kell - fogalmazott a miniszterelnök.

Szerdán döntenek

Koronavírus: több mint 1 millió beteg világszerte - a részletekért kattintson ide!

A koronavírus-járvány megfékezésének egyik legfontosabb eszköze a kijárási korlátozás, amely múlt héten lépett érvénybe. A miniszterelnök közlése szerint az intézkedés fenntartásáról szerdán döntenek majd - az orvosi, járványügyi és rendőrségi jelentések alapján. A miniszterelnök emellett megköszönte az egészségügyi dolgozók, a fuvarozók és az ellátásért felelős ágazatok munkáját. Kiemelte, a járvány ellen küzdő egészségügyi dolgozóknak 500 ezer forint plusz juttatást biztosítanak majd.

A műsorban az is elhangzott, hogy naponta átlagosan 10 százalékkal nő a magyarországi koronavírusos betegek száma. Ahogy már korábban mi is beszámoltunk róla, jelenleg 623 fertőzöttről és 26 áldozatról tudnak Magyarországon.

Rejtély, mikorra lesz gyógyszer a koronavírus ellen - olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében!

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: