Oltóanyag helyett sóoldatot fecskendeztek beléjük

Koronavírus elleni oltóanyag helyett sóoldat volt azokban a fecskendőkben, amelyekkel egy nővér oltott végig több ezer embert egy németországi járásban.

A német hatóságok szerint több tízezer embert is érinthet a németországi Friesland járásban a koratavasszal történt eset, amelynek során ezrek kaphattak sóoldatot a bőrük alá fecskendezve koronavírus-oltóanyag helyett. Az érintetteket a hatóságok most új adag oltás fölvételére hívják be. A nyomozás jelenlegi eredményei szerint egyre valószínűbb, hogy a Vöröskereszt egyik nővére szándékosan téveszthette meg őket - számolt be róla a The Guardian.

Nem mindegy, hogy mi kerül a fecskendőbe. A kép illusztráció. Forrása: Getty Images
Nem mindegy, hogy mi kerül a fecskendőbe. A kép illusztráció. Forrása: Getty Images

Rengetegen vannak

"Még most is a történtek hatása alatt vagyok" - fogalmazott Seven Ambrosy, az egyik helyi köztisztviselő közösségimédia-posztjában annak a hírnek a kapcsán, miszerint már 8600-an lehetnek azok, akik nem igazi oltást kaptak és akiket ezért újra kell oltani.

Romlani látszik a koronavírus-helyzet a szomszédos országokban. Szigorításokra és válságstáb létrehozására is szükség van a negyedik hullám hajnalán. Ide kattintson a teljes cikkért!

Mennyire veszélyes?

Noha a sóoldat ártalmatlan, a súlyosan veszélyeztetett csoportba tartozó idős emberek be nem oltása korántsem veszélytelen. Mint ahogyan Peter Beer rendőrnyomozó is elmondta egy helyi sajtótájékoztatón, a tanúvallomások alapján úgy látják, van alapja annak, hogy az érintettek veszélynek voltak kitéve az esemény idején és - egy jelenleg is tomboló járványról lévén szó - azt követően is.

Lehet, hogy oltásellenes volt

Nem tudni, hogy mi vihette rá a meg nem nevezett nővért a tettére, ugyanakkor a rendőrség kiemelte, hogy a közösségi médiában föllelhetőek voltak az általa kiposztolt oltásszkeptikus nézetek. Az ügyben a német hatóságok egyik különleges egysége vizsgálódik tovább.

A védőoltások biztonságosak, hatékonyak, és a fejlett egészségügyi ellátórendszerek alapját képezik. Ennek ellenére számos uniós tagállamban nőtt az oltóanyagot elutasítók száma. Olvassa el egy régebbi, de ma is aktuális cikkünket a témában!

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: