Nem került börtönbe a mentősöket verő részeg

Gyorsított eljárásban állították bíróság elé, és ítélték egy év felfüggesztett börtönbüntetésre azt a férfit, aki még szeptemberben bántalmazott két neki segítséget nyújtó mentőst Pest megyében.

Esetkocsi, rohamkocsi, M.I.C.U. - kit küldenek, ha a mentőket hívjuk? Részletek itt.

A férfihez szeptember 17-én hívtak mentőt, miután annyi alkoholt fogyasztott egy turai büfé előtt, hogy részegen többször is elesett, és megsérült a fején - olvasható az ugyeszseg.hu közleményében. Az Országos Mentőszolgálat helyszínre kiérkező két mentőápolója előbb megvizsgálta a sérültet, majd közölték vele, hogy beviszik a hatvani kórházba. Az egyik ápoló egy ülésbe ültette a részeg férfit a mentőautóban, becsatolta a biztonsági övét, majd leült vele szemben. Miután elindultak, a férfi kikapcsolta az övét, rátámadt a mentőápolóra, akit előbb ököllel megütött, majd többször hasba is rúgta.

A mentősök segíteni próbáltak a részeg férfin, aki aztán rájuk támadt
A mentősök segíteni próbáltak a részeg férfin, aki aztán rájuk támadt

Az autót vezető másik ápoló ekkor azonnal értesítette a rendőröket, hogy aztán gyorsan társa segítségére siessen. Végül a biztonsági övvel tudta lefogni a folyamatosan szitkozódó és őrjöngő férfit, és egészen a rendőrök kiérkezéséig így is tartotta. Dulakodás közben a támadó az ő ujját is megcsavarta. A rendőri egység végül őrizetbe vette az ittas pácienst. A két mentőápoló könnyű sérülésekkel megúszta a támadást.

A Gödöllői Járási Ügyészség gyorsított eljárásban, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt állította bíróság elé a férfit. A Gödöllői Járásbíróság szeptember 30-án egy év börtönbüntetésre ítéltet a vádlottat, ugyanakkor a büntetését végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: