Mínusz negyven kiló és egy új élet

Mindenkinek megvan a saját története, ahogyan rátalál a hivatására. Van, akinek először meg kell járnia a saját poklát, és el kell érnie a majd egymázsás súlyt, hogy rájöjjön, változtatnia kell, mert nem ez az ő útja.

Ha rosszkedvűek, szomorúak lehangoltak vagyunk, hajlamosabbak lehetünk sokkal többet enni, ráadásul az egészségtelen, zsírban és szénhidrátban dús ételeket részesítjük előnyben. Mi lehet ennek az oka, és mit tehetünk az érzelmi evés ellen?

Beáról senki nem mondaná meg, hogy pár évvel ezelőtt 98 kiló volt. A ma már sportos, céltudatos nőt akkoriban nem sok minden érdekelte azonkívül, hogy a munkából hazaérve egy jó vacsorát főzzön a párjának. - Az én történetem egy rossz házassággal indult - kezdi a visszaemlékezést Bea. - Korán mentem férjhez, és hamar belekényelmesedtem ebbe az állapotba. Elhanyagoltam magam, nem jártam sehova, jókat főztem, és már nem csak akkor ettem, amikor éhes voltam. Ma már tudom, hogy hogy ez egyfajta pótcselekvés volt, és nem akartam észrevenni az igazi problémát, azt, hogy a "munka-zabálás-alvás" hármasában teljesen elvesztettem magamat. Így az sem tűnt fel, mikor lettem 98 kiló.

A lehetetlen nem létezik

Bea manikűrösként sokszor napi 10-12 órát is a körmök szépítésével töltött. Egyik munkanapja végén csúnyán bevizesedett és megdagadt a lába . Mivel a fájdalom és a vizesedés napok múlva sem akart elmúlni, Bea nagyon megijedt. - Tudtam, hogy a súlyom okozza a bajt, ezért elhatároztam, hogy visszafogom a lisztet és cukrot tartalmazó ételek fogyasztását. Egy kis odafigyeléssel pár hónap alatt le is fogytam 81 kilóra, de onnan sehogy sem ment lejjebb. Gondoltam elmegyek egy fitneszterembe, és megnézem, mivel tudnék még tovább fogyni. Eleinte csoportos órákra és spinningre jártam hetente két alkalommal. Ahogy ügyesedtem, a heti két edzést lassan felváltotta a négy-öt, majd jöttek a dupla tréningek. Élveztem, hogy egyre jobban megy, és hogy észrevétlenül olvadnak le rólam a kilók. Le kellett cserélni az egész ruhatáramat, mert 48-as méretről 36-osra fogytam. Rájöttem, hogy bármire képes vagyok, és nincs lehetetlen. Azért örültem ennek a felismerésnek, mert tovább tudtam vinni az élet más területeire is.

A sport alapjaiban változtatta meg az életemet

Beáról nem csak a kilók olvadtak le, de a súlycsökkenéssel együtt elindult egy önismereti úton is. - A sportnak köszönhetően életemben először elkezdtem hinni magamban, és kitartóbb lettem. Elváltam a férjemtől, majd elvégeztem egy testépítő és személyi edző kurzust. A sport alapjaiban változtatta meg az életemet, és ez nem csak az életmódomra, hanem a társas kapcsolataimra is igaz. Én általában egyedül teljesítem a napi edzésadagot, így a rengeteg sport révén elszigetelődtem a régi barátaimtól. A magányosság érzése a mindennapi életben nem jó, ezért most legfőbb feladatomnak érzem, hogy ebben is fejlődjek, és találjak valami jó megoldást.

A sport alapjaiban változtatta meg Bea életét
A sport képes alapjaiban megváltoztatni az életünket

Bárki képes rá!

Bea azóta részt vett már ironman versenyen, futott 1:41-es félmaratont, és rengeteg terve van a jövőben. Egyre többen kérik a tanácsát, ő pedig szívesen segít. - Sokan kérdezik, mivel tudom magam motiválni azokon a napokon, amikor esetleg bal lábbal kelek fel. Én erre mindig azt válaszolom, hogy a motiváció saját magam vagyok. Nekem az elég, ha mindig új célokat tűzök ki magam elé, és az edzéseimmel mindennap közelebb kerülhetek a megvalósulásukhoz. Ha jó célt választok, akkor nem kell külön inspiráció. És azt üzenem azoknak, akik hasonló cipőben járnak, mint én négy évvel ezelőtt, hogy merjenek, akarjanak változtatni, és legfőképp higgyenek magukban!

Bea kedvence: Kölespuding Hozzávalók: 15 dkg köles , 3 dl víz, 5 dl tej (zabtej vagy rizstej is lehet), csipet só, stevia, egy citrom reszelt héja, fahéj ízlés szerint. A kölest jól öblítsük át, és főzzük meg a vízben. Adjunk hozzá egy csipet sót és ízlés szerint steviát, vaníliát. Amikor elfőtt a leve, öntsük hozzá a tejet, és folyamatos keverés mellett főzzük puhára. Tálba töltve hűtsük ki. Hűtés után kiborítható és szeletelhető, sőt tovább ízesíthető gyümölccsel is.

.

Nők Lapja Egészség
)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +14, +21 °C

Napos idő lesz jellemző, csapadék általában nem várható, legfeljebb északkeleten lehet néhol zápor. Mérsékelt marad a nyugati szél, 31, 36 fok közé melegszik a levegő. Szerdán nem jön front, de a tartós meleg egyre erősebb tüneteket okozhat. Többeknél alvásproblémák léphetnek fel, napközben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Fokozódik a migrénhajlam. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)