Minden 5. magyar 65 év feletti

Amióta Magyarországot elérte koronavírus-járvány, egyre többször figyelmeztetik a 65 év feletti lakókat, hogy lehetőség szerint maradjanak otthon. Ez azért is különösen fontos, mert az országban körülbelül minden 5. ember 65 évnél idősebb.

Koronavírus: a legveszélyeztetettebb csoportok - kattintson a részletekért!

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint, ahogy modern társadalmakban általában, úgy Magyarországon is sok az idős ember. Az országban mintegy 1,9 millió 65 évnél idősebb él - ismertette Kovács Marcell, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) főosztályvezetője.

idősek, veszélyeztetettek, 65 év felett, Magaszrország
idősek, veszélyeztetettek, 65 év felett, Magaszrország

Ezekben a megyékben van a legtöbb idős

Budapesten különösen magas az idősek aránya, de hasonló a helyzet Nógrád, Békés és Baranya megyében, illetve a Balaton körül is. Azonban a magyar társadalom ebből a szempontból nem számít kiugrónak - az idősek arányát tekintve még így is az európai átlag alatt van.

Bizonyos országokban - például Görögországban, Olaszországban, Németországban és Portugáliában - a lakosság több mint 20 százaléka 65 év feletti. feletti ez az arány. Ugyanakkor ezekben az országokban az is jellemző, hogy az idősek magasabb életkort élnek meg, mint Magyarországon.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció