Merkely: a delta megtalálja az oltatlanokat

Gyakorlatilag minden oltatlan el fogja kapni ezt a betegséget - mondta a koronavírussal kapcsolatban Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora. A szakember arról is beszélt, mikor és kiknek érdemes beadatni a harmadik oltást, illetve, hogy mire figyeljünk, ha utazni szeretnénk.

A koronavírus-járvány negyedik hulláma itthon minden bizonnyal kevésbé terheli majd meg az egészségügyi ellátórendszert, mint az előző kettő - idézi az Infostart Merkely Bélát, aki szerint nem egy második-harmadik hullám típusú görbét fogunk látni, hanem egy elnyújtott, laposan emelkedő görbét.

Koronavírus: jön a tapaszként feltehető vakcina Amerikai kutatók 3D nyomtatással hoztak létre bőrre ragasztható tapaszt , amellyel a többi között COVID-19 elleni oltóanyagot lehet a szervezetbe juttatni. A kutatócsapat szerint módszerük számos előnyt hordoz magában a hagyományos injekciókkal szemben.

A delta megtalálja az oltatlanokat

A szakember azt mondja, "a delta vírusvariáns rendkívül fertőzőképes, és meg fogja találni azokat a személyeket, akik nincsenek beoltva". Mint kiemelte, nyájimmunitás nem érhető el, vagyis "gyakorlatilag minden oltatlan el fogja kapni ezt a betegséget". Ami a harmadik oltást illeti, Merkely Béla úgy nyilatkozott, hogy a második oltás után hat hónappal érdemes azt beadatni az időseknek és a krónikus betegségben szenvedőknek.

Az utazással kapcsolatban pedig a rektor arra hívta fel a figyelmet, hogy olyan országokba ne menjünk, ahol új vírusvariáns ütötte fel a fejét. Ellenben azokba az országokba biztonságosan utazhatunk, ahol folyamatosan csökkennek a napi esetszámok.

Egy magyar kutatás térképezné fel, hogyan hat a koronavírus az agy öregedésére. Az Eötvös Lóránd Kutatási Hálózat munkatársai COVID-19-en már átesett emberek jelentkezését várja ehhez.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +23 °C
Minimum: +1, +8 °C

A napsütés mellett fátyolfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem várható. Élénk, erős délnyugati szél mellett 18, 23 fokos csúcshőmérsékleteket mérhetünk. Csütörtökön tovább folytatódik a frontmentes idő. A reggeli ízületi panaszok gyorsan megszűnnek, azonban a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás egész nap jellemzőek lehetnek. A migrénesek tartós panaszokra készülhetnek. A hőérzet kellemes, a napsütés pedig javíthatja a közérzetet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: