Megviselte Zentét a kezelés

Nehezen indult az izomsorvadásban szenvedő kisfiú, Zente kezelése, aki a gyógyszer hatására kilenc kilóra fogyott. A családja szerint azonban már sokkal jobban van.

Két héttel ezelőtt kezdődött a gerincvelő eredetű izomsorvadásban szenvedő kisfiú, Zente gyógykezelése. A közösségi gyűjtésből finanszírozott, 700 millió forintos gyógyszer kezdetben nagyon megviselte a kisfiút. "Bármilyen finomra is próbálták készíteni a szteroidot és a gyomorvédőt, Zente rendre kihányta. Akár háromszor is egymás után, ezért mindkét készítményt kúpban kapja. Azóta semmilyen probléma nem volt ezen a téren" - osztotta meg Zente családja a friss híreket a kisfiúnak létrehozott Facebook-oldalon.

A mellékhatások miatt a kisfiú étvágya is elment és lefogyott 9 kilóra. A kezdeti nehézségek után azonban ismét enni kezdett, és gyorsan fel is szedett 180 grammot. "Törvényszerű, hogy a kezelés mindenkinél kivétel nélkül gyakorol némi negatív hatást. A vérlemezkék száma csökken, a májenzim érték pedig nő. Lehet még más is, de olyan Zenténél szerencsére nem mutatkozott.

Nos nálunk is így volt" - meséli a bejegyzésben az édesanya. Mint írta, az első vérvétel eredményei még nem voltak túl jók, a legutolsó, harmadik vérvétel azonban már egyértelműen javulásról árulkodik.

A kisfiúnál két hete kezdték meg a kezelést. Fotó: Facebook
A kisfiúnál két hete kezdték meg a kezelést. Fotó: Facebook

A gyógyulás folyamata persze még nagyon hosszú, Zente kedve azonban töretlenül jó. Energikus és játékos, néha kicsit tornáznak is az édesanyjával. "Gyermekenként változó, ki mikor éri el újra a tökéletes értékeket. Bizakodunk, hogy nálunk ez december végére bekövetkezhet, de nem vagyunk türelmetlenek. Szerencsére már nem sürget minket az idő" - írja bizakodva az édesanya. A kisfiú gyógyulásának történetéről, és a közösségi gyűjtésről korábbi cikkünkben olvashat!

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)