Megviselte Zentét a kezelés

Nehezen indult az izomsorvadásban szenvedő kisfiú, Zente kezelése, aki a gyógyszer hatására kilenc kilóra fogyott. A családja szerint azonban már sokkal jobban van.

Két héttel ezelőtt kezdődött a gerincvelő eredetű izomsorvadásban szenvedő kisfiú, Zente gyógykezelése. A közösségi gyűjtésből finanszírozott, 700 millió forintos gyógyszer kezdetben nagyon megviselte a kisfiút. "Bármilyen finomra is próbálták készíteni a szteroidot és a gyomorvédőt, Zente rendre kihányta. Akár háromszor is egymás után, ezért mindkét készítményt kúpban kapja. Azóta semmilyen probléma nem volt ezen a téren" - osztotta meg Zente családja a friss híreket a kisfiúnak létrehozott Facebook-oldalon.

A mellékhatások miatt a kisfiú étvágya is elment és lefogyott 9 kilóra. A kezdeti nehézségek után azonban ismét enni kezdett, és gyorsan fel is szedett 180 grammot. "Törvényszerű, hogy a kezelés mindenkinél kivétel nélkül gyakorol némi negatív hatást. A vérlemezkék száma csökken, a májenzim érték pedig nő. Lehet még más is, de olyan Zenténél szerencsére nem mutatkozott.

Nos nálunk is így volt" - meséli a bejegyzésben az édesanya. Mint írta, az első vérvétel eredményei még nem voltak túl jók, a legutolsó, harmadik vérvétel azonban már egyértelműen javulásról árulkodik.

A kisfiúnál két hete kezdték meg a kezelést. Fotó: Facebook
A kisfiúnál két hete kezdték meg a kezelést. Fotó: Facebook

A gyógyulás folyamata persze még nagyon hosszú, Zente kedve azonban töretlenül jó. Energikus és játékos, néha kicsit tornáznak is az édesanyjával. "Gyermekenként változó, ki mikor éri el újra a tökéletes értékeket. Bizakodunk, hogy nálunk ez december végére bekövetkezhet, de nem vagyunk türelmetlenek. Szerencsére már nem sürget minket az idő" - írja bizakodva az édesanya. A kisfiú gyógyulásának történetéről, és a közösségi gyűjtésről korábbi cikkünkben olvashat!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +18 °C
Minimum: +6, +11 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt borult időre van kilátás, elszórtan várható eső. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan további eső, zápor alakul ki. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Vasárnap kettősfront hat a szervezetre, ezen belül a hidegfrontra jellemző tünetek lehetnek erősebbek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, sokan tapasztalhatnak keringési panaszokat és rosszullétet. Lehangoltság, rosszkev léphet fel, csökken a teljesítőképesség. Fennáll a megfázás veszélye, a szabadtéri programok során réteges öltözet javasolt. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső