Megvan, mikor nyitnak a budapesti strandok

Bár korábban arra lehetett számítani, hogy legelőbb júliusban lehet majd a fővárosban strandolni, most mégis úgy néz ki, már akár májusban fürdőzhetnek a budapestiek.

Május 18-tól a fővárosban is feloldották a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások egy részét, így többek között a fürdők, strandok is megnyithatnak a rendelet szerint. Ám eddig úgy tűnt, a budapesti fürdőzőknek még várniuk kell néhány hetet a pancsolásra, mert a strandok türelmet kértek.

Így segítik a fővárosi vendéglátósokat A fővárosi önkormányzat a közterületek átadásával próbálja megkönnyíteni a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vendéglátósok dolgát - közölte keddi videójában Karácsony Gergely főpolgármester. Részleteket itt olvashat.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, országszerte folyamatosan nyitnak meg a fürdők - a szabályok szerint kizárólag kültéri medencékkel. Ám eddig úgy lehetett tudni, hogy Budapesten legkorábban júliusban kezdenek majd üzemelni a strandok. Ma viszont bejelentették, hogy a pünkösdi hosszú hétvégétől kezdve várják a fürdőzőket.

"A kormány 2020. május 16-i rendelete és Budapest Főváros Főpolgármesterének 2020. május 19-i döntése értelmében a Palatinus, Paskál, Pesterzsébeti, Csillaghegyi és a Római strandok 2020. május 30-án, a Pünkösdfürdői strand pedig legkésőbb 2020. június 15-én nyitja meg kapuit" - közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

Honlapjukon kiemelték, hogy a nyitásra strandjaik a hatósági közegészségügyi előírásoknak maximálisan megfelelnek majd, és minden vendégjüket szeretettel visszavárják. Amennyiben pedig bárkinek kérdése lenne a szabályokról, óvintézkedésekről 8 és 18 óra között érdeklődhet a BGYH ingyenesen hívható zöldszámán (+36-80-315900).

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: