Koronavírus: újabb szigorítások Magyarországon

A koronavírus okozta helyzet miatt további szigorítások bevezetésére volt szükség Magyarországon. A tisztifőorvos csütörtök este közzétett határozata a nemzetközi személyszállítást érinti, hétfőtől pedig a minden kórházba kórházparancsnokokat vezényelnek.

A koronavírus elleni védekezés jegyében kiadott új határozat megtiltja a nemzetközi személyszállítást végző vasúti jármű, autóbusz, valamint polgári légijármű belépését Magyarország területére. Megtiltja továbbá a külföldről érkező nem magyar állampolgárok személyforgalomban történő belépését Magyarországra. A határozat emellett a felsőoktatást is érinti, kimondja ugyanis, hogy a főiskolákat és egyetemeket ezentúl sem látogathatják a hallgatók - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus hírek, koronavírus megelőzés, koronavírus korlátozások
koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus hírek, koronavírus megelőzés, koronavírus korlátozások

Kötelezettségek és lehetőségek

Koronavírus: kijárási korlátozás jön Magyarországon - olvassa el a részleteket!

A határozat kötelezi a külföldről Magyarország területére belépő magyar állampolgárokat, hogy az országba belépéskor vessék alá magukat egészségügyi vizsgálatnak, amelynek eredményétől függően különböző típusú - házi vagy intézményesített - karanténba kerülnek majd, hogy megelőzhessék a koronavírus további terjedését.

A határozat emellett lehetővé teszi a koronavírus-járvány idejére a humanitárius folyosó nyitva tartását az áthaladó külföldi magánszemélyeknek, valamint könnyítést tartalmaz a nemzetközi teherforgalomban résztvevő gépkocsivezetők számára. A határozat azonnal életbe lépett, végrehajtásában és betartatásában a rendőrség segít majd.

Kórházparancsnokokat vezényelnek ki

Hétfő reggeltől minden kórház élén megjelennek az egyenruhás "kórházparancsnokok" - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió reggeli műsorában. Mint mondta, az orvosszakmai kérdésekben nem ők fognak dönteni, hanem az orvosok. Azonban a koronavírus megelőzése érdekében bevezetett járványügyi előírások betartása, betartatása, a készletek rendelkezésre állása, és a személyzettel való gazdálkodás folyamatos felügyelete a kórházparancsnokok feladata lesz.

Ha a következő néhány hétben, hónapban jól működik ez a rendszer, akkor a kórházak ki fogják bírni a koronavírus-járvány okozta terhelést - véli a miniszterelnök.

Nem valószínű, hogy nyáron eltűnik a koronavírus - olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció