Koronavírus: több száz tonna védőeszköz érkezik

Több száz tonnányi eszköz érkezik még Kínából, amely segíti a koronavírus-járvány elleni védekezést - közölte Facebook-videójában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Koronavírus: tábori kórház épült Budapesten - olvassa el a részleteket!

Szijjártó Péter kedden fogadta Tuan Csie-lung kínai nagykövetet. A nagykövet hangsúlyozta, hogy Kína külön hálás Magyarországnak, amiért elsőként nyújtott segítséget Kínának a koronavírus-járvány kitörésekor. Kína pedig viszonozza a segítséget.

koronavírus, koronavírus védekezés, koronavírus Magyarország, koronavírus megelőzés, koronavírus védőfelszerelés, egészségügyi eszközök
koronavírus, koronavírus védekezés, koronavírus Magyarország, koronavírus megelőzés, koronavírus védőfelszerelés, egészségügyi eszközök

Összefogás a bajban

A miniszter megköszönte, hogy Kína hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország sikeresen tudjon védekezni a koronavírussal szemben. Ahogy arról már a HáziPatika.com is beszámolt, az elmúlt napokban is jelentős mennyiségű egészségügyi szállítmány érkezett Kínából. Azonban a következő napokban, hetekben is több repülőgépnyi szállítmányt vár Magyarország, amelyek több száz tonnányi védőeszközt hoznak majd.

"A kihívások nem csak arra jók, hogy leküzdjük őket, hanem arra is, hogy megtudjuk, kik az igazi barátok" - hangsúlyozta Szijjártó.

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció