Koronavírus: több száz tonna védőeszköz érkezik

Több száz tonnányi eszköz érkezik még Kínából, amely segíti a koronavírus-járvány elleni védekezést - közölte Facebook-videójában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Koronavírus: tábori kórház épült Budapesten - olvassa el a részleteket!

Szijjártó Péter kedden fogadta Tuan Csie-lung kínai nagykövetet. A nagykövet hangsúlyozta, hogy Kína külön hálás Magyarországnak, amiért elsőként nyújtott segítséget Kínának a koronavírus-járvány kitörésekor. Kína pedig viszonozza a segítséget.

koronavírus, koronavírus védekezés, koronavírus Magyarország, koronavírus megelőzés, koronavírus védőfelszerelés, egészségügyi eszközök
koronavírus, koronavírus védekezés, koronavírus Magyarország, koronavírus megelőzés, koronavírus védőfelszerelés, egészségügyi eszközök

Összefogás a bajban

A miniszter megköszönte, hogy Kína hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország sikeresen tudjon védekezni a koronavírussal szemben. Ahogy arról már a HáziPatika.com is beszámolt, az elmúlt napokban is jelentős mennyiségű egészségügyi szállítmány érkezett Kínából. Azonban a következő napokban, hetekben is több repülőgépnyi szállítmányt vár Magyarország, amelyek több száz tonnányi védőeszközt hoznak majd.

"A kihívások nem csak arra jók, hogy leküzdjük őket, hanem arra is, hogy megtudjuk, kik az igazi barátok" - hangsúlyozta Szijjártó.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció