Koronavírus: több mint 3 ezer francia áldozat

Franciaországban 24 óra alatt 418-an haltak meg a koronavírus-fertőzés következtében. Ez az eddigi legmagasabb napi adat, amit a francia járvány kezdete óta jelentettek.

Franciaországban is egyre nagyobb méreteket ölt a koronavírus-járvány. Az országban már több mint 44 ezer fertőzöttről és 3024 áldozatról számoltak be. A betegek közül mintegy 21 ezret kórházban ápolnak, több mint 5 ezren intenzív osztályon fekszenek. A jelenlegi helyzetben ez utóbbi adat, a 24 órás megfigyelésre szoruló súlyos, légúti problémákkal kezelt betegek száma a legfontosabb, mert ez alapján tudják a hatóságok megítélni a március 17-én életbe léptetett kijárási korlátozások hatásait - közölte Jérome Salomon, a francia egészségügyi minisztérium járványügyi felelőse. Egyébként a súlyos betegek harmada 60 év alatti, közülük 64-en 30 évnél is fiatalabbak.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Franciaország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halálesetek, koronavírus áldozatok
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Franciaország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halálesetek, koronavírus áldozatok

Párizsban és környékén a legnagyobb a baj

Koronavírus: sokaknál ez az új tünet jelentkezik - olvassa el a részleteket!

Hétvége óta a Párizs körüli Ile-de-France a leginkább túlterhelt régió. Itt a héten várható a koronavírus-járvány tetőzése. A párizsi kórházakban eddig 954-en vesztették életüket és 1792-en fekszenek intenzív osztályokon. A fővárosi kórházakban egyébként jelenleg 7698 fertőzöttet kezelnek. Franciaországban a járvány első gócpontja Mulhouse városa volt, ahol csaknem 4 ezer koronavírusos beteg van kórházban, közülük 844-en intenzív osztályon fekszenek. Itt a járvány kezdete óta 947-en hunytak el.

Az Elzász-Lotaringa régióból hétvégén több mint 250 súlyos, de stabil állapotban lévő koronavírusos beteget szállítottak át repülővel, helikopterekkel és mentővonatokkal az ország kevésbé leterhelt régióiba, valamint németországi kórházakba is. Közben napról napra emelkedik a tesztelések száma is, jelenleg napi 20 ezer szűrés készül. De hamarosan elérhető lesz a szerológiai vizsgálat, azaz a vérvétellel készülő teszt is.

Kína segít

A francia kormány számításai szerint az országnak hetente 40 millió maszkra van szüksége a koronavírus-járvány idején, de az ország csak 8 millió gyártására képes. Ezért vasárnap délután már meg is érkezett az első nagyobb szállítmány, hétfőn pedig egy újabb repülőgép érkezett. A francia kormány a következő 14 hét alatt több mint egymilliárd maszkot importál Kínából, amelyek hetente két nagyobb szállítmányban érkeznek majd. Az eszközöket a lopások elkerülése miatt rendőrök segítségével juttaják el az intézményekbe.

Rejtély, mikorra lesz gyógyszer a koronavírus ellen - olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső