Koronavírus: óriási változás az áldozatok számában

A COVID-19 már csak a kilencedik helyen áll az Angliában történt halálozások leggyakoribb okainak listáján - ismertette a brit statisztikai hivatal (ONS).

Angliában - az Egyesült Királyság messze legnépesebb, 56 millió lakosú országában - áprilisban csaknem 39 ezer halálesetet regisztráltak a hatóságok, amely 6,1 százalékkal kevesebb az elmúlt öt év áprilisi átlagánál. Mint kiderült, a múlt hónapban történt halálozások mindössze 2,4 százalékának volt a COVID-19 a közvetlen oka. Ezzel a betegség a márciusi harmadik helyről áprilisban a kilencedikre került az angliai halálozási okok gyakorisági listáján.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány,
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány,

Jelentősen csökkent a halálozási arány

November és február között minden hónapban az új típusú koronavírus okozta betegség volt a vezető halálozási ok Angliában - januárban például 27 ezer áldozatot szedett. Márciusban viszont már csak a halálesetek 9,2, áprilisban pedig alig több mint 2 százalékát okozta.

A demencia miatt is többen halnak meg

Koronavírus: ijesztően sok kamasz akart öngyilkos lenni - kattintson!

Az ONS szerint míg márciusban - a korosztályok alapján súlyozott számítási módszerrel mérve - százezer lakosonként még 89,3 halálesetet okozott a koronavírus Angliában, addig áprilisban már csak 20,6 volt ez a ráta. A friss adatokból az is kitűnik, hogy az elmúlt hónapban sokkal több halálesetet okoztak Angliában a szív- és érrendszeri betegségek, a demencia, valamint az agyi vérkeringéssel összefüggő problémák, mint a koronavírus-fertőzés.

Vannak emberek, akiknek mindegy, hogy mit mondanak, akkor sem fogják beoltatni magukat. De vannak olyanok is, akik csak azért nem kérték még az új típusú koronavírus elleni vakcinát, mert nem értik az oltóanyagok működését, és emiatt félnek - véli Karikó Katalin, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója. Részletek itt.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció