Koronavírus: óriási változás az áldozatok számában

A COVID-19 már csak a kilencedik helyen áll az Angliában történt halálozások leggyakoribb okainak listáján - ismertette a brit statisztikai hivatal (ONS).

Angliában - az Egyesült Királyság messze legnépesebb, 56 millió lakosú országában - áprilisban csaknem 39 ezer halálesetet regisztráltak a hatóságok, amely 6,1 százalékkal kevesebb az elmúlt öt év áprilisi átlagánál. Mint kiderült, a múlt hónapban történt halálozások mindössze 2,4 százalékának volt a COVID-19 a közvetlen oka. Ezzel a betegség a márciusi harmadik helyről áprilisban a kilencedikre került az angliai halálozási okok gyakorisági listáján.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány,
Óriásit változott a COVID-19 okozta halálesetek száma.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Jelentősen csökkent a halálozási arány

November és február között minden hónapban az új típusú koronavírus okozta betegség volt a vezető halálozási ok Angliában - januárban például 27 ezer áldozatot szedett. Márciusban viszont már csak a halálesetek 9,2, áprilisban pedig alig több mint 2 százalékát okozta.

A demencia miatt is többen halnak meg

Koronavírus: ijesztően sok kamasz akart öngyilkos lenni - kattintson!

Az ONS szerint míg márciusban - a korosztályok alapján súlyozott számítási módszerrel mérve - százezer lakosonként még 89,3 halálesetet okozott a koronavírus Angliában, addig áprilisban már csak 20,6 volt ez a ráta. A friss adatokból az is kitűnik, hogy az elmúlt hónapban sokkal több halálesetet okoztak Angliában a szív- és érrendszeri betegségek, a demencia, valamint az agyi vérkeringéssel összefüggő problémák, mint a koronavírus-fertőzés .

Vannak emberek, akiknek mindegy, hogy mit mondanak, akkor sem fogják beoltatni magukat. De vannak olyanok is, akik csak azért nem kérték még az új típusú koronavírus elleni vakcinát, mert nem értik az oltóanyagok működését, és emiatt félnek - véli Karikó Katalin, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója. Részletek itt .

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)