Koronavírus: nem létező vagy hamis termékeket hirdettek

Az online platformok üzemeltetői több millió, a koronavírussal összefüggő, félrevezető hirdetést és termékreklámot távolítottak el vagy tiltottak le weboldalaikról az Európai Bizottság felhívására folytatott átfogó ellenőrzési akció keretében.

Az átfogó ellenőrzés során azt vizsgálták, hogy mely webhelyeken fogalmaznak meg hamis állításokat, illetve hirdetnek hatástalan, nem létező vagy hamis termékeket a koronavírus-járvány kapcsán. Az online ellenőrzési akcióban 27 ország fogyasztóvédelmi hatóságai vettek részt.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus csalók, koronavírus hirdetés, koronavírus reklám, koronavírus elleni védekezés, koronavírus gyógymód,
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus csalók, koronavírus hirdetés, koronavírus reklám, koronavírus elleni védekezés, koronavírus gyógymód,

Ezt vizsgálták az ellenőrök

Az ellenőrök online platformokat világítottak át, és több olyan reklámot is megvizsgáltak, amelyek a koronavírus-járvány miatt különösen keresett termékeket hirdettek eladásra. Az átvilágítás során kiemelt figyelmet fordítottak a védőmaszkokat, a fejvédőket, a kézfertőtlenítőket és a vírusteszteket hirdető reklámokra, valamint az olyan élelmiszerek, étrend-kiegészítők és nem élelmiszer jellegű termékek értékesítésére irányuló ajánlatokra, amelyeknek a forgalmazók gyógyhatást tulajdonítanak a koronavírus-fertőzéssel szemben.

Koronavírus: ez a gyógyszer biztosan nem megoldás - kattintson a részletekért!

A hatóságok számos kétes ajánlatra és hirdetésre bukkantak olyan termékek kapcsán, amelyeket megtévesztő módon kínáltak az érintett weboldalak. Ezenfelül sok esetben találkoztak indokolatlanul magas árakkal, és olyan, megalapozatlan állításokkal, miszerint a hirdetett termék képes megelőzni, illetve gyógyítani a koronavírus-fertőzést.

Új módszerekkel dolgoznak a csalók

Az online ellenőrzés azt is feltárta, hogy a tisztességtelen eszközökkel élő kereskedők olyan új módszereket alkalmaznak, amelyek megnehezítik a leleplezésüket. Ilyen módszer például, hogy csak burkoltan állítják, képek vagy ábrák segítségével sugallják, hogy termékeik gyógyhatással rendelkeznek az új típusú koronavírussal szemben.

A vizsgálat összességében azt mutatta, hogy a folyamatos információcsere rendkívül eredményes. A Google például világszinten több mint 80 millió hirdetést tiltott le vagy távolított el a koronavírus-járvánnyal összefüggésben - közölték.

Nem szolgálták ki, ameddig nem húzott maszkot, ezért lehúzta a nadrágját a boltban egy kijevi nő - a nem mindennapi megoldásról társportálunk, az nlc.hu cikkében olvashat.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés