Koronavírus: itt gyártanak szájmaszkokat

A koronavírus-járvány miatt egyre nagyobb igény van a szájmaszkokra, főként az egészségügyben és az ellátó intézményekben. Ezért a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) foglalkoztatási programjának üzemei többször használható, mosható szájmaszkok előállítására állnak át.

Szájmaszkokat gyártat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) a koronavírus-helyzet miatt. A próbagyártás szerdán kezdődött a tiszaburai varrodában, ahol az előzetes számítások szerint napi 1500 darab maszkot tudnak elkészíteni.

Ki készíti a maszkokat?

WHO: merész intézkedésekre van szükség - olvassa el a részleteket!

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az elmúlt években az ország több településén indított foglalkoztatási programokat, amelyekkel több mint száz megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő vagy a munkaerőpiacon esélytelen embernek teremtett munkalehetőséget - ők készítik most a maszkokat is, amelyre egyre a koronavírus terjedésével egyre nagyobb igény van.

koronavírus
koronavírus

Nagykanizsán a csökkent munkaképességű dolgozókat foglalkoztató Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. szintén szájmaszkok gyártására állt át a koronavírus elleni védekezés jegyében. Az önkormányzat tulajdonában lévő, varrodával is rendelkező cégnek a város egyelőre 10 ezer darabos megrendelést adott.

Hová kerülnek a maszkok?

A tiszaburai varrodában készített maszkok az első időszakban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ellátó intézményeibe kerülnek, amelyek együttesen naponta 13 ezer emberről gondoskodnak. Az MMSZ foglalkoztatási programjának további helyszínei fokozatosan kapcsolódhatnak be a szájmaszkok előállításába, amíg a koronavírus-helyzet indokolja.

A Nagykanizsán gyártott maszkokat pedig a város önkormányzati és egészségügyi intézményei számára, illetve a nagykanizsai fertőzöttek részére készítik.

Nem viccből mondják, hogy maradjunk otthon, vegyük sokkal komolyabban! Olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét a témával kapcsolatban!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: