Koronavírus: itt gyártanak szájmaszkokat

A koronavírus-járvány miatt egyre nagyobb igény van a szájmaszkokra, főként az egészségügyben és az ellátó intézményekben. Ezért a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) foglalkoztatási programjának üzemei többször használható, mosható szájmaszkok előállítására állnak át.

Szájmaszkokat gyártat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) a koronavírus-helyzet miatt. A próbagyártás szerdán kezdődött a tiszaburai varrodában, ahol az előzetes számítások szerint napi 1500 darab maszkot tudnak elkészíteni.

Ki készíti a maszkokat?

WHO: merész intézkedésekre van szükség - olvassa el a részleteket!

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az elmúlt években az ország több településén indított foglalkoztatási programokat, amelyekkel több mint száz megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő vagy a munkaerőpiacon esélytelen embernek teremtett munkalehetőséget - ők készítik most a maszkokat is, amelyre egyre a koronavírus terjedésével egyre nagyobb igény van.

koronavírus
Van, aki otthonában gyárt maszkokat, például Takácsné Végh Szilvia önkormányzati dolgozó is.Fotó: MTI/Vajda János

Nagykanizsán a csökkent munkaképességű dolgozókat foglalkoztató Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. szintén szájmaszkok gyártására állt át a koronavírus elleni védekezés jegyében. Az önkormányzat tulajdonában lévő, varrodával is rendelkező cégnek a város egyelőre 10 ezer darabos megrendelést adott.

Hová kerülnek a maszkok?

A tiszaburai varrodában készített maszkok az első időszakban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ellátó intézményeibe kerülnek, amelyek együttesen naponta 13 ezer emberről gondoskodnak. Az MMSZ foglalkoztatási programjának további helyszínei fokozatosan kapcsolódhatnak be a szájmaszkok előállításába, amíg a koronavírus-helyzet indokolja.

A Nagykanizsán gyártott maszkokat pedig a város önkormányzati és egészségügyi intézményei számára, illetve a nagykanizsai fertőzöttek részére készítik.

Nem viccből mondják, hogy maradjunk otthon, vegyük sokkal komolyabban! Olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét a témával kapcsolatban!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +13, +20 °C

Időnként megnövekszik a felhőzet, szórványosan zápor is lehet, de a napsütés lesz a jellemző. Élénk lesz az északias szél, 25, 30 fokos maximum hőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán kettősfront jellegű hatás érvényesül, de front nem érkezik. Többeknél jelentkezhet rosszullét, az arra hajlamosaknál keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az alvásproblémák is felerősödhetnek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)