Koronavírus: ilyen meglepő tüneteket is okozhat

Úgy tűnik, újabb érzékszervet támad a koronavírus-fertőzés. A szaglás és az ízérzékelés zavara/elvesztése mellett ugyanis már hallást érintő panaszok is felkerültek a betegség lehetséges tüneteinek listájára.

A COVID-19 -cel küzdők csaknem 15 százaléka tapasztal fülzúgást, míg 7,6 százalékuknál pedig hallásvesztés jelentkezik. Emellett egyesek - a ferőzöttek nagyjából 7 százaléka - szédülésről számolnak be. Az új tünetekről a SkyNews írt.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus tünetek, koronavírus hallás, koronavírus fülzúgás, koronavírus szédülés, koronavírus hallószervi panaszok
A fertőzöttek 7-15 százalékának hallószervi tünetekkel is meg kell birkóznia. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Nem tudják az okát

Új felfedezés a koronavírus eredetéről - kattintson!

A portál egy olyan betegről is említést tesz, aki még tavaly decemberben került kórházba koronavírus-fertőzés miatt. Az érintett azóta gyógyultnak minősül, a betegség következtében jelentkezett fülzúgása azonban a mai napig fennáll. Arra, hogy a vírus hogyan és miért okozhat halláshoz köthető panaszokat, egyelőre nem tudnak választ adni a szakemberek.

Az új panaszokat feltáró tanulmányt egyébként a Manchesteri Egyetem és a Manchesteri Orvosbiológiai Kutatóközpont munkatársai készítették. Munkájuk során több tucat korábbi kutatás eredményeit nézték át, és azok alapján állapították meg, hogy az új típusú koronavírussal megfertőződött személyek 7-15 százalékának hallószervi tünetekkel is meg kell birkóznia.

Koronavírus: óriási bajt okoznak a mutánsok - olvassa el a részleteket!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +23 °C
Minimum: +1, +8 °C

A napsütés mellett fátyolfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem várható. Élénk, erős délnyugati szél mellett 18, 23 fokos csúcshőmérsékleteket mérhetünk. Csütörtökön tovább folytatódik a frontmentes idő. A reggeli ízületi panaszok gyorsan megszűnnek, azonban a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás egész nap jellemzőek lehetnek. A migrénesek tartós panaszokra készülhetnek. A hőérzet kellemes, a napsütés pedig javíthatja a közérzetet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: