Koronavírus: így segítik az olaszokat

A koronavírus-járvány kirobbanása világszerte rengeteg embert sodort nehéz helyzetbe. Olaszoszágban is sokan maradtak munka és bevétel nélkül.

A hetek óta tartó vészhelyzet miatt sok olasz küzd anyagi nehézséggel. "Tudjuk, hogy vannak, akik nem kapták el a koronavírust, mégis szenvednek. Éreztetni akarjuk az állam konkrét segítségét. Egész Olaszország egy csónakban evez, most szolidaritási láncra van szükség. Senkit sem hagyunk magára" - jelentette ki Giuseppe Conte kormányfő.

koronavírus, koronavírus Olaszország, koronavírus munkahelyek, koronavírus anyagi nehézség, koronavírus kórház, koronavírus hírek
koronavírus, koronavírus Olaszország, koronavírus munkahelyek, koronavírus anyagi nehézség, koronavírus kórház, koronavírus hírek

Nagy segítség a rászorulóknak

Négy és fél milliárd euró azonnali költségvetési támogatással segítik a koronavírus-járvány miatt nehéz anyagi helyzetbe került olaszokat. Az összeget az úgynevezett nemzeti szolidaritási alapból utalják át a polgármestereknek. Ezen kívül a polgári védelem forrásaiból további 400 millió eurót osztanak szét a majdnem nyolcezer olasz város között. A rászorulók a tervek szerint a támogatást nem készpénzben, hanem utalvány formájában kapják meg, amelyet élelmiszer-, gyógyszer- és létfontosságú cikkek vásárlására fordíthatnak.

A kormányfő emellett arra szólította fel a nagykereskedelmi láncokat, a vállalatokat, a termelőket és az adományozni képes személyeket, hogy segítsenek felajánlásaikkal. Az intézkedésekre a koronavírus-helyzet miatt fokozódó társadalmi fesztültség csökkentése miatt is szükség van.

10 nap alatt készült el a járványkórház

Koronavírus: Magyarország így védekezik - olvassa el a részleteket!

Közben, mindössze 10 nap alatt elkészült a milánói vásártéren az új járványkórház, amely az első fázisban több mint ötven koronavírusos betegnek képes intenzív kezelést nyújtani. Az ágyak száma azonban több mint kétszázra emelhető. Albánia pedig egy harmincfős orvoscsoportot küldött a gócpontnak számító, észak-olaszországi Lombardia tartományba. Albánia sohasem felejti a segítséget, amelyet az olaszoktól kapott a tavaly novemberi földrengéskor - emelte ki Edi Rama albán kormányfő.

Az olasz kormány egyébként április 3-áig jelenti be a koronavírus elleni óvintézkedések határidejének megújítását. Az előrejelzések szerint legalább újabb tizenöt nappal meghosszabbítják a korlátozásokat, az enyhítést még nagyon korainak tartják. Az olaszok tehát a húsvéti ünnepek alatt sem hagyhatják majd el lakhelyüket.

Nem valószínű, hogy nyáron eltűnik a koronavírus - olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció