Koronavírus: hátrányba kerülnek a Szputnyikkal oltottak

Június 7-e után bármely országból szabadon utazhatnak Spanyolországba azok, akik a koronavírus elleni védőoltás összes szükséges dózisát megkapták. Az viszont ebben az esetben sem mindegy, hogy melyik vakcinát adták be az érintetteknek.

Ez a 10 ország bármilyen vakcinával fogad minket - kattintson!

Alig több mint 2 hét múlva már szabadon utazhatnak Spanyolországba a teljes oltással rendelkezők - jelentette be Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök. Fontos kikötés azonban, hogy a döntés csak az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott koronavírus -vakcinákra vonatkozik. A Magyarországon alkalmazott oltóanyagok közül egyedül a Szputnyik V nem felel meg ennek a feltételnek.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus elleni vakcina, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus elleni oltás, koronavírus elleni oltóanyag
Fekete Beáta asszisztens oltáshoz készíti elő az orosz Szputnyik V vakcinát.Fotó: MTI/Rosta Tibor

Változnak a beutazási szabályok

A dél-európai ország emellett május 24-étől ismét engedélyezi a beutazást az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) által zöld besorolásúnak minősített, azaz alacsony koronavírus-fertőzöttségű országokból. Így újból korlátozások nélkül fogadják például a Nagy-Britanniából, Japánból és Izraelből érkezőket is.

Az idei nyár jobb lesz

A július 1-jén életbe lépő uniós zöld igazolvánnyal kapcsolatban pedig a spanyol miniszterelnök úgy fogalmazott, a dokumentumnak köszönhetően az idei nyár sokkal jobb lesz, mint a tavalyi. A kormány számításai szerint ezen a nyáron 8,5-10 millió külföldi turista látogatása várható, ami a koronavírus-járvány előtti nyári szezon 30-40 százalékát jelenti.

Koronavírus: ilyen igazolás kell, ha utazni szeretnénk - olvassa el a részleteket!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +3, +8 °C
Minimum: -3, +3 °C

Felhőátvonulások lesznek jellemzők több-kevesebb napsütéssel. Többfelé lehet zápor vagy hózápor. Erős, viharos lesz az északi szél, 3, 8 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden hidegfront hat a szervezetre. Gyakoriak lehetnek a görcsös panaszok, hasi görcs és emellett görcsös fejfájás is jelentkezhet. Alvásproblémák léphetnek fel, sokan ok nélküli idegi feszültséget, ingerlékenységet tapasztalhatnak. A szél jelentősen csökkenti a hőérzetet, rontja a komfortérzetet, és továbbra is fennáll a megfázás veszélye. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: