Koronavírus: erre kér mindenkit a Magyar Orvosi Kamara

Felhívást tett közzé a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöksége - nagyon fontos dolgot kérnek a lakosságtól.

Már hivatalosan is létezik a hosszú COVID .

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége arra kéri honfitársait, hogy a koronavírus-járvány agresszív, súlyos szövődményeket okozó változatának gyors terjedése miatt tömegrendezvényeken csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők vegyenek részt, és viseljenek maszkot - olvasható a felhívásban .

A Magyar Orvosi Kamara felhívása.
A Magyar Orvosi Kamara felhívása. Fotó: MOK

Az MTA szerint is fontos a maszk

A maszkhasználat fontosságát hangsúlyozta egyébként a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) is október 11-én közzétett állásfoglalásában . Mint írták, a legfontosabb védelmet az oltás biztosítja, amelynek felvételét továbbra is erőteljesen ösztönözni kell. Ugyanakkor a szakemberek előrejelzései szerint az orrot és szájat eltakaró maszk használatával is több ezer emberi életet lehet megmenteni Magyarországon a negyedik hullám alatt.

Akárcsak a tavalyi évben, idén kora ősszel is felfutásnak indult a koronavírus-járvány egy újabb hulláma Magyarországon, ismét egy viszonylag nyugodtabban telt nyári időszakot követően. Vajon mennyiben játszik közre az időjárás a fertőzés terjedésében, illetve mit jelenthet ez az előttünk álló télre nézve? A témáról dr. Jakab Ferenc virológus professzorral beszélgettünk.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)