Koronavírus: 873 ezer beteg világszerte

Továbbra is rohamosan terjed világszerte az új típusú koronavírus. A fertőzöttek száma már a 870 ezret is átlépte.

A tavaly év vége óta terjedő új típusú koronavírus már 873767 embert fertőzött meg és 43287 áldozatott szedett Johns Hopkins Egyetem szerda délutáni adatai szerint. Közben mintegy 176 ezren gyógyultak meg. A regisztrált esetek száma azonban nem tükrözi pontosan a valóságot, egyes országokban ugyanis többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, valamint a számontartás kritériumai is különböznek egymástól.

koronavírus, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus áldozatok, koronavírus haláleset, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus Amerika, koronavírus Olaszország, koronavírus Spanyolország, koronavírus Németország, koronavírus Kína, koronavírus Franciaország, koronavírus Irán, koronavírus Egyesült Királyság
Koronavírus-fertőzöttet szállítanak kórházba az olaszországi Verdunóban.Fotó: Getty Images

Itt a legnagyobb a baj

Szakértők szerint négy lehetséges forgatókönyv létezik a koronavírus-járvány jövőjét illetően. A legrosszabb lehetőség szerint az emberiség akár több mint fele is áteshet a fertőzésen. Olvassa el a részleteket!

A koronavírus-járvány kiindulópontjának számító Kínában eddig több mint 82 ezer fertőzöttről és mintegy 3310 áldozatról tudnak. A fertőzöttek számát tekintve jelenleg az Egyesült Államok a rekorder - csaknem 190 ezer esettel -, a legtöbb haláleset - 12428 - pedig Olaszországban történt. Egyébként már az olasz fertőzöttek száma is túlszárnyalta a kínai adatot: az országban mintegy 106 ezer beteget regisztráltak eddig. De Spanyolországban is aggasztó a helyzet - a hatóságok több mint 102 ezer fertőzöttről és mintegy 9 ezer halottról számoltak be.

További aggasztó számok

Más országokban is jelentősen növekszik a fertőzöttek és az áldozatok száma. Egyes helyeken naponta több ezer új koronavírusos beteget és több mint ezer halottat jelentenek. Németországban a legfrissebb adatok szerint mintegy 72 ezer embert fertőzött meg és 788 áldozatot szedett a kór. Franciaország szerda délutánig csaknem 53 ezer betegről és 3523 halottról számolt be.

Iránban már több mint 47 ezer koronavírus-fertőzöttről és mintegy 3 ezer áldozatról tudnak. Az Egyesül Királyságban a betegek száma meghaladta a 25 ezret, az áldozatok száma pedig az 1800-hoz közelít.

Kigyógyult a koronavírus-fertőzésből egy 95 éves svájci nő - olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében!

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: